Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Villa Medicea di Lilliano – luxe logeren in de Toscaanse heuvels

De zomer is als een warme deken over Florence heen gedaald. De gouden bal op de koepel van Brunelleschi weerkaatst de zonnestralen, terwijl de koepel zelf voor een aangename schaduw zorgt op het Piazza del Duomo.

koepel-Duomo-Florence

Vanaf de top van de koepel lacht het omringende heuvellandschap ons toe. Daar wacht dankzij lekker veel groen en een briesje enige verkoeling. Colli Fiorentini, here we come!

Onze gids in dit heuvellandschap is onze vriend Eric, die we hebben ontmoet tijdens ons verblijf bij Villa La Palagina. Eric werkt sinds kort bij Villa Medicea di Lilliano, een droomvilla in de heuvels net even buiten Florence. De villa opent binnenkort haar deuren voor publiek, maar wij kregen alvast een sneak preview.

Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-1 Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-1a Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-2

Villa Medicea di Lilliano ligt op de top van een heuvel, met rondom een uitzicht waar we stil van worden. We zijn wel wat gewend, maar vanaf deze plek kijk je wel heel mooi uit over Florence en Toscane.

De familie Malenchini, de eigenaren van het landgoed, hebben jaren gewerkt aan de restauratie van de villa en het omringende landgoed. De geschiedenis van de villa komt prachtig terug in de vele details: van kleurrijke fresco’s en plafondschilderingen tot bijzondere meubels en antieke kroonluchters.

Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-3Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-9Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-7 Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-8 Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-9a

Op het terrein liggen zes appartementen, zeer smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Eén appartement, Villa La Corte, ligt meteen naast de Villa Medicea, terwijl de andere vijf residences op ongeveer tien minuten wandelen liggen, in een oud klooster uit de elfde eeuw – mét een schitterende kapel.

Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-kapel Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-kapel-2

De appartementen hebben elk een eigen keuken, airco en wifi. Rondom schitteren wijngaarden en olijfbomen, waar je vanuit de tuin of vanaf het terras van geniet. Voor een verkoelende duik kun je kiezen uit twee zwembaden.

Het is een ideale plek om helemaal tot rust te komen, maar ook om te schrijven. De inspiratie vloeit hier vanzelf uit je pen of toetsenbord. Je hoeft je blik maar even rond te laten dwalen, over de groene heuvels of naar de voorbij scherende zwaluwen in het avondlicht, en alles wordt poëzie.

Het landgoed is ook een prachtige plek voor een huwelijk of voor romantische wittebroodsweken. Je kunt uitgebreid dineren in de tuin (en bij wat koeler weer is er de Limonaia, de oude citroenkas), feesten en dansen tot in de kleinste hoekjes van het landgoed en overnachten onder de fresco’s die je laten dromen van lang vervlogen tijden.

Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-bruiloft Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-bruiloft-2 Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-bruiloft-3

Wij dromen stiekem al een beetje weg bij een sprookjesbruiloft, tot Eric ons terughaalt naar het hier en nu door een fles wijn te ontkurken. Genietend tikken we deze blog, waarbij we tussen de zinnen door steeds opnieuw worden afgeleid door het panorama rondom. Che bella vista!

Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-10Villa-Medicea-di-Lilliano-Florence-Toscane-6

Ook genieten van deze prachtige Toscaanse villa? Villa Medicea di Lilliano opent in augustus haar deuren. Meer informatie vind je op MediciVilla.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Werkelijk adembenemend mooi … niet te geloven dat dit bestaat en verhuurd gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *