Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Vakantievibes in Marina di Campo op het eiland Elba

Elba is een van de mooiste eilanden die Italië rijk is. De prachtige vergezichten, de verscholen stranden en het kristalheldere zeewater maken van je vakantiesetting een regelrechte droom. Naast al dit natuurlijk schoon barst het eiland ook van de schattige bergdorpjes en bruisende vissersstadjes.

Onder de noemer #myelbatour mocht Sophie haar geliefde eiland een bezoek gaan brengen. Vooraf gaf alleen het idee al haar een flinke dosis vakantievibes.

Marina-di-Campo (5)

De uitnodiging kwam van Elbamylove.com – een spiksplinternieuwe website die al het moois van Elba op één plek verzamelt. De website is een idee van het bevlogen duo Federica en Andrea, die met hun aanstekelijke enthousiasme de juiste ambassadeurs voor het prachtige eiland zijn.

Federica komt uit Milaan, maar woont al ruim twintig jaar in Marina di Campo. Haar expertise heeft ze verzameld op een portal over Marina di Campo en ze runt tegelijkertijd met haar man Marco een winkeltje vlak bij het strand. Andrea is een nieuwkomer op het eiland. Ook hij komt uit Milaan en hij heeft net als vele andere inwoners van Elba zijn hart verloren aan het eiland.

Marina-di-Campo (12)

Je kunt Elba makkelijk per boot bereiken. Dankzij een behouden vaart met de Elbaanse zeevaartmaatschappij Blu Navy kwam Sophie samen met de andere bloggers in Portoferraio aan. Een leuk detail: de boot komt oorspronkelijk uit Nederland, heeft vervolgens in Sicilië dienst gedaan en is toen, samen met de Siciliaanse staf, naar Elba vertrokken.

Aangezien Blu Navy door de eilandbewoners is opgezet, kunnen de inwoners voor slechts € 9,99 heen en weer. Heel fijn als je alleen op het vasteland kunt studeren of naar het ziekenhuis kan.

Marina-di-Campo (14) Marina-di-Campo (4) Marina-di-Campo (13)

Federica verwelkomde het digitale gezelschap in de haven van Portoferraio en bracht ze richting Marina di Campo. Met de auto doe je daar ongeveer een half uurtje over. Helaas is het openbaar vervoer op Elba niet om over naar huis te schrijven. Je kunt dus het beste met je eigen auto komen of eventueel ter plaatse een auto huren.

Marina-di-Campo (19) Marina-di-Campo (18) Marina-di-Campo (3) Marina-di-Campo (2)

Tijdens de rit vertelde Federica dat Marina di Campo, voordat het een van de meest pittoreske stadjes van Elba werd, een bescheiden nederzetting van vissers en boeren was. In de jaren vijftig begon het zich te ontwikkelen dankzij het toenemende toerisme. Vandaag de dag is een bezoek aan Marina di Campo een absolute must tijdens je vakantie, alleen al vanwege la passeggiata, de avondwandeling door het gezellige centrum waar je heerlijk tussen de eilandbewoners wandelt.

Marina-di-Campo (15) Marina-di-Campo (16) Marina-di-Campo (17)

Sophie verbleef in Hotel Barcarola 2, een comfortabel hotel op slechts vijf minuten lopen van zowel de zee als het centrum. Het zandstrand van Marina di Campo is twee kilometer lang en telt naast voldoende meters openbaar strand een aantal bagni (strandtenten), zoals Da Sergio en Paglicce Beach.

Bij Da Sergio kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie en bij Paglicce Beach geniet je op een droomlocatie van een heerlijk diner. De voornamelijk op vis gebaseerde gerechten worden bereid door Jordi Franquesa Guiteras, een topchef uit Barcelona.

Marina-di-Campo (6) Marina-di-Campo (7) Marina-di-Campo (9)

Gegarandeerd vakantie vibes krijgen?
Begin je avond met een lekkere aperitivo bij Bar Da Mario in de haven. Deze oud-vishandel is tegenwoordig dé ontmoetingsplek van de lokale vissers en biedt een geweldig uitzicht op het strand.

Flaneer door het centrum en wandel vervolgens voor een chique diner naar Hotel Montecristo, waar je je kunt laten verrassen door de kookkunsten van de chef. Sluit de avond af met wederom uitzicht op zee, maar dan nu vanaf het eerder genoemde Paglicce Beach. Dit is ’s avonds namelijk de place to be in Marina di Campo. Buone vacanze!

Marina-di-Campo (1) Marina-di-Campo (10) Marina-di-Campo (11) Marina-di-Campo (8)

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *