Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een geurig rondje Elba met Acqua dell’Elba

Zon, zee en strand; Elba staat er bekend om. Het is de uitgelezen plek voor een heerlijk relaxte vakantie ver weg van de drukte van het vasteland. Maar naast ontspanning kun je op Elba ook prima terecht voor de juiste dosis inspanning: watersporten, fietsen, wandelen…

Via-dell-Essenza (3)

Acqua dell’Elba, de bekende parfumfabrikant, haalt zijn inspiratie uit de zeilsport, het heldere water en de geurige kruiden die langs de costa elbana groeien. Een aantal jaar geleden hebben ze de missie op zich genomen om de paden waarlangs de kruiden groeien, helemaal vrij te maken om zo de mooiste – en geurigste – wandelingen te kunnen maken. Tijdens de blogtour Myelbatour15 ontdekte Sophie een deel van de Via dell’Essenza.

Via-dell-Essenza (5) Via-dell-Essenza (6)

Het honderddertig kilometer lange pad loopt rond het hele eiland en biedt vanaf elk punt uitzicht op zee. Tot nu toe is het stuk van Marciana Marina, waar Acqua dell’Elba vandaan komt, tot Marina di Campo vrij gemaakt, waardoor je de westkust van het eiland al wandelend kunt bewonderen. Het pad bestaat uit twaalf etappes met ieder een bepaald soort kruid in de hoofdrol. Iedere kruid heeft een eigen bloeiperiode en zo kun je het hele jaar door iedere keer van een andere geur genieten.

Via-dell-Essenza (10)Via-dell-Essenza (8) Via-dell-Essenza (9)

Via dei Rosmarini
De etappe genaamd Via dei Rosmarini is negen kilometer lang en loopt langs de kust bij Marina di Campo. Sophie heeft het laatste stukje van dit pad bewandeld. De rozemarijn lachte haar van alle kanten tegemoet en de geur was werkelijk betoverend. Voeg daar nog eens een adembenemend mooi uitzicht aan toe en je wandeling is meer dan geslaagd!

Via-dell-Essenza (2)Via-dell-Essenza (14)

Acqua dell’Elba – de geur van het eiland
Acqua dell’Elba heeft op het eiland negentien winkels. Aan de Via Aldo Moro 69 in Marciana Marina kun je zelfs door een groot raam een kijkje nemen in het laboratorium. Ook buiten het eiland zijn de herkenbare azuurblauwe winkels te vinden, bijvoorbeeld in grote steden als Rome, Florence en Milaan. Hun laatste geur Sport is voor stelletjes bedoeld – dus zowel voor hem als voor haar –  en is een echte aanrader! Via-dell-Essenza (4)

Zelf op wandelavontuur? Loop dan links het strand van Marina di Campo af, langs het restaurant La Foce. Klim daar over de rotsen omhoog en loop dan het steile straatje in dat je voor je ziet. Alsmaar rechtdoor vind je vanzelf de Via dei Rosmarini. Veel wandel- en ruikplezier!

Via-dell-Essenza (1) Via-dell-Essenza (13) Via-dell-Essenza (12) Via-dell-Essenza (11)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Niet omdat ik zelf op Elba woon…………maar de geur van “Acqua dell’ Elba” is heel bijzonder, fris en heerlijk………….daarom heeft het een groot succes!!

  2. Heerlijk, echt ik neem Acqua dell’ Elba altijd mee voor mijn familie in Nederland………zo’n speciale frisse geur!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *