Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

San Gimignano in 1300 – de middeleeuwse stad van de torens in miniatuur

Vandaag gaan we eeuwen terug in de tijd, naar het dorpje San Gimignano ten tijde van de middeleeuwen, perfect nagemaakt in miniatuur.

In een aantal verschillende settings zie je hoe de miniatuurhuizen en –torens die zo kenmerkend zijn voor San Gimignano er in 1300, toen de stad enorm welvarend was, uitzagen. San Gimignano telde rond die tijd maar liefst tweeënzeventig hoge woontorens en veel rijk versierde palazzi, waarvan er in de loop der tijd helaas veel verdwenen zijn. Hier schitteren ze echter nog steeds, dankzij de vaardige handen van Michelangelo en zijn team.

Naast een groot schaalmodel van de stad zie je ook hoe het leven er in de middeleeuwen aan toeging, met kleine scènes uit het dagelijks leven. Vandaag een kleine preview, maar wie binnenkort in San Gimignano is, moet zeker  met eigen ogen gaan kijken!

Je vindt SanGimignano1300 aan de Via Costarella 3 in San Gimignano. Je kunt hier elke dag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht om een kijkje te nemen. Kijk voor actuele informatie op de website SanGimignano1300.

De leukste tips voor een vakantie in Toscane met kinderen

Ga je met kinderen op vakantie naar Toscane? In ons kleurrijke e-book Toscane met kinderen delen we in bijna duizend pagina’s al onze tips voor een onvergetelijke tijd vol bijzondere uitstapjes.

Zo kun je dino’s en dolfijnen spotten en waan je je even een ridder of jonkvrouw of juist een Toscaanse Harry Potter. Je ontmoet bijzondere dieren, treedt in de voetsporen van Leonardo da Vinci, ontdekt Michelangelo’s geheime tekening in Florence en eet een gelato bij een heuse ijskampioen. En wil je op safari in de stad? Zowel in Florence als in Siena ontmoet je bijzondere dieren op onverwachte plekken.

Liever naar een pret- of waterpark? Ook dat kan in Toscane! Voor kleine avonturiers zijn er ook veel klim- en avonturenparken en er is zelfs een hangbrug waar menig volwassene nog kippenvel van krijgt…

Musea saai? Niet als je er allemaal selfies mag maken of de wereld op z’n kop kunt zetten! Voor wie toch liever buiten is, tippen we een spannende truffelzoektocht, fijne fietstochten, schitterende stranden waar je de mooiste zandkastelen kunt bouwen en een rondvaart waarmee je je even in Venetië waant…

Dit kleurrijke e-book bevat éxtra veel foto’s, zodat ook de kinderen kunnen meekijken en meekiezen. Buon viaggio!

Bestel Toscane met kinderen 

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en/of tablet) van alle moois in je Special genieten.

Geniet van alle voorpret en buon viaggio!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

5 reacties

 1. fantasties en zoals altijd heel leerzaam, Saskia complimenti 🙂
  Echter vanuit onze ervaring St Gemiano heeft ondanks zijn vele vele parkeerplaatsen toch enorme parkeerproblemen in het seizoen ,
  buiten het seizoen zal het wel beter zijn.
  Saskia zou je svp straks 15 augustus iets over FER AGOSTO willen schrijven lijkt me heel leuk 🙂

 2. Ciao Roberto!
  Parkeren in San Gimignano is inderdaad soms een hele klus. Je kunt het beste s ochtends vroeg gaan, of aan het einde van de middag. Dan vind je niet alleen makkelijker een parkeerplek, maar heb je ook het stadje wat meer voor jezelf. Over Ferragosto schreef ik al eens, zie https://ciaotutti.nl/italianita/ferragosto/ Maar wie weet kan ik nog een nieuwe invalshoek verzinnen!

 3. Fantastich mooi! Wat een geduld hebben die mensen, passen en meten!
  Maar het resultaat mag er zijn. Ciao!

 4. Och Saskia, wat geniet ik toch van je website! Net terug van vakantie heb ik zeker een uur nodig om oude berichten terug te lezen. Ondertussen luisterend naar de liedjes over vriendschap, het boek van Albert Espinosa in mijn ‘nog-te-lezen-boeken-lijst’ schrijvend en herinneringen ophalend aan San Gimignano en Monteriggioni waar ik vorig jaar ben geweest.
  Dank je wel voor al je enthousiaste en interessante verhalen!
  Hartelijke groet, Karin

 5. Ciao Karin,
  wat heerlijk om te horen dat je zo van Ciao tutti geniet, ik doe mijn best om dat zo te houden en de leukste verhalen, tips en boeken te verzamelen. Vooralsnog is dat geen probleem, Florence levert meer dan genoeg inspiratie op en er wachten diverse andere bestemmingen op mijn aankomst. Ci sentiamo!
  Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *