Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de Garfagnana te paard vanaf Vecchio Ranch

Het eindpunt van de route die Erwin per fiets aflegde (zie dit artikel) is Vecchio Ranch, net buiten Gorfigliano, vanwaar hij een stukje van de Garfagnana te paard gaat verkennen.

Erwin: ‘In een groene weide aan de voet van de Monte Mirandola staat een aantal prachtige paarden te wachten voor een heerlijke tocht door het groen rond het dorpje Gorfigliano.

De eigenaren van Vecchio Ranch heten ons welkom op hun landgoed, waar ze drie jaar geleden zijn gestart met hun ranch. De setting heeft wel wat weg van een Amerikaanse westernfilm, al verraadt de Italiaanse vlag direct dat je toch echt in Italië bent.

Voor dat we kennis maken met de paarden, is het tijd voor een smakelijke barbecuelunch die de eigenaren voor ons hebben bereid.

Op de rug van Pachino

Na de lunch is het dan eindelijk tijd om kennis te maken met de paarden van Vecchio Ranch. Een spannend moment aangezien dit mijn eerste meters te paard gaan worden.

Deze eerste meters ga ik maken met Pachino, een hengst van negen jaar oud. Eenmaal naast Pachino kom ik tot de conclusie dat het een flink paard is en ik merk dat hij nog niet zo veel zin heeft, maar zijn begeleider geeft aan dat het allemaal wel goed komt.

De volgende horde is het bestijgen van het paard; dat gaat me gelukkig in één keer goed af.

Als ik de juiste zitpositie te pakken heb, gaan we van start. Gelukkig blijft de begeleider erbij zodat de controle niet helemaal bij mij ligt. Het is wat onwennig maar tegelijkertijd ook een leuke en ontspannen ervaring. Na een paar oefenrondjes in de bak is het tijd om de natuur in te trekken.

We volgen een korte route richting het beekje Acquabianca, dat het regenwater van de Apuaanse Alpen naar het Lago di Gramolazzo transporteert. Onderweg geniet ik van de schitterende omgeving met ontelbare tinten groen.

Eenmaal terug in de bak mag ik nog een rondje alleen met Pachino lopen, die mijn aanwezigheid inmiddels volledig accepteert.

Op pad met de paarden van Vecchio Ranch

Wil jij de schitterende natuur van de Garfagnana ook graag te paard verkennen, neem dan contact op met Vecchio Ranch en informeer naar de verschillende mogelijkheden, van korte tours tot volledige trekkingtochten. Voor of na een paardrijtocht kun je bij Vecchio Ranch desgewenst ook genieten van een lunch, aperitivo of diner met veelal lokaal lekkers.’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *