Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Naar het strand in Toscane: Marina di Massa

Een dagje zee tijdens de vakantie in Toscane? Denk dan eens aan de kustplaats Marina di Massa! De typisch Italiaanse vakantiesfeer is overal langs de eindeloze boulevard te vinden en de ene lido, strandtent, is nog mooier dan de andere. De stranden met parasols en ligbedjes zijn populair bij de Italianen; comfort staat namelijk voorop. De kinderen kunnen zo af en toe uit de zon en de lunch kan lekker onder de parasol worden verorberd. Ideaal!

Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (13) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (14)

Na een ontspannen passegiata lungomare kun je de benen even laten rusten en gaan zitten op een van de marmeren bankjes. Chique de friemel? Niet als je bedenkt dat de gebergtes die hoog boven de kustplaats uitstijgen geheel uit marmer bestaan. Carrara, dat aan Massa grenst, is dan ook de hoofdstad van de wereldwijde marmerindustrie. Maar daarover morgenochtend meer. Nu eerst even genieten van een dagje strand aan de kust van Marina di Massa.

Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (23) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (24) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (25) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (26) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (27) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (28)

Marina staat trouwens voor alles dat met il mare, de zee, te maken heeft. Het plaatsje dat dus pal aan de kust ligt heet vaak ‘Marina di’ en wordt dan gevolgd door de naam van de stad die eraan vast ligt, in dit geval dus Massa. Sophie logeerde er tijdens haar bezoek aan het Lunatica Festival. Ze werd in slaap gewiegd door het geluid van de golven, in het pal aan zee gelegen Hotel Excelsior, met een spectaculair uitzicht vanaf het dakterras.

Massa is zeker ook de moeite van een bezoekje waard. Het dorpsplein heet Piazza Aranci, het Sinaasappelbomenplein, en wordt naast de bijzondere sinaasappelbomen gesierd door het imposante Palazzo Ducale, waar nu onder andere de gemeente in huist. Zoals je eerder deze week al hebt kunnen lezen, is daar ooit de belangrijke familie Malaspina in gaan wonen. Zij waren het die Massa goed op de kaart hebben gezet.

Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (4) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (5) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (6)

Een ander bijzondere bezienswaardigheid in Massa zijn Le Colonie; grote gebouwen met slaapgelegenheid die nog uit de tijd van Mussolini stammen. De kinderen van de minderbedeelde arbeiders konden daar vroeger zorgeloos en kosteloos de hele zomer doorbrengen. De meest opvallende ‘kolonie’ is misschien wel de FIAT-toren, waar de medewerkers tot op de dag van vandaag hun kinderen heen kunnen sturen voor een weldadige vakantie aan zee.

Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (1) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (2) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (3) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (7)

Ook genieten, maar dan mét de kinderen? Breng dan een bezoekje aan het Parco dei Conigli, het Konijnenpark. Dit park is ontstaan toen men op de kermis een konijntje kocht of won en er later bij nader inzien toch vanaf wilde. Men liet de arme beestjes hier achter en zo is er een park ontstaan waar een aantal particulieren zich nu over ontfermt. Cavia’s, kippen en konijntjes huppelen vrolijk rond en ondanks dat de hekken open staan, blijven ze gezellig binnen. Zo heeft een zielig verhaal toch nog een mooi einde.

Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (9) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (10) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (11) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (15) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (16) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (17)

Je vindt het Parco dei Conigli in de buurt I Ronchi, op de hoek van de Via Lungofrigido di Ponente en de Viale Mazzini. Het park ligt op twee minuten lopen van het centrale plein van Marina di Massa, Piazza Betti, waar je voor marktjes, concerten en heerlijke aperitivi terecht kunt.

Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (29) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (30) Marina-di-Massa-Toscaanse-kust (31)

Let ook op de bijzondere kunstwerken van marmer. Waar al dat witte moois nu precies vandaan komt, lees je morgen!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *