Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Il Bosco della Ragnaia – filosoferen in een betoverend bos

In de buurt van de abdij van Monte Oliveto Maggiore, in de provincie Siena, ligt een onbekend pareltje waar slechts weinig mensen weet van hebben: de bijzondere tuin van de Amerikaanse filosoof en kunstenaar Sheppard Craige.

Ondanks het feit dat de lijfspreuk van deze Craige Se non qui, dove? (Als niet hier, waar dan wel?) is, is het niet zo gemakkelijk om de weg naar deze tuin te vinden. Wanneer je vanuit Montalcino de weg naar Asciano neemt, kom je door het dorpje San Giovanni d’Asso. Vlak voor je het gehucht weer uitrijdt, zie je twee zuilen. Op een van deze zuilen staat de tekst Il Bosco della Ragnaia – de naam van de betoverende tuin.

Laat al je zorgen langs de weg achter en betreed dit stukje Toscaans paradijs. Verwonder en verbaas je over de wereld die Craige hier vanaf 1996 weet te schapen, over de woorden en spreuken in verschillende talen die her en der opduiken onder de hoge eikenbomen, over hoe hij je aan het denken zet door dit unieke samenspel tussen natuur, kunst en filosofie…

Dit bijzondere bos zal je betoveren en de wandeling langs eiken, spreuken en beelden zal je nog lang bijblijven. Wie alvast even virtueel betoverd wil worden, neemt een kijkje op de website van Il Bosco della Ragnaia. Che magia!

P.S. De tuin is in principe elke dag geopend en gratis te bezoeken. Ben je de komende tijd in Toscane, rijd dan zeker even naar San Giovanni d’Asso. Om met de woorden van Craige te spreken: als je hier geen bijzondere ervaring opdoet, waar dan wel?

De beste tips voor een vakantie in Italië!

3 reacties

  1. Wat een prachtig en bijzonder bos, idd nooit van gehoord.
    Voor een volgende keer dan maar! Ciao!

  2. leuke tip voor een uitstap !

  3. Wel oppassen: de tuin sluit elk jaar voor een hele maand in augustus en dit staat niet op de website vermeld zodat wij zo’n 2 jaar geleden daar voor een gesloten deur stonden. Je kan dan wel een kleine glimp opvangen van de schoonheid maar niet echt veel.
    Als je op voorhand met de eigenaar checkt, zou hij blijkbaar soms wel bereid zijn (als hij zelf ter plaatse is) om de tuin toch te openen voor jou. Dat gaan wij misschien dit jaar in augustus proberen op hoop van zegen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *