Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Bosco della Ragnaia – filosoferen in een betoverend bos

In de buurt van de Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, in de provincie Siena, ligt een onbekend pareltje waar slechts weinig mensen weet van hebben: de bijzondere tuin van de Amerikaanse filosoof en kunstenaar Sheppard Craige.

Ondanks het feit dat de lijfspreuk van deze Craige Se non qui, dove? (Als niet hier, waar dan wel?) is, is het niet zo gemakkelijk om de weg naar deze tuin te vinden. Wanneer je vanuit Montalcino de weg naar Asciano neemt, kom je door het dorpje San Giovanni d’Asso. Vlak voor je het gehucht weer uitrijdt, zie je twee zuilen. Op een van deze zuilen staat de tekst Il Bosco della Ragnaia – de naam van deze betoverende tuin.

Laat al je zorgen langs de weg achter en betreed dit stukje Toscaans paradijs. Verwonder en verbaas je over de wereld die Craige hier vanaf 1996 weet te schapen, over de woorden en spreuken in verschillende talen die her en der opduiken onder de hoge eikenbomen, over hoe hij je aan het denken zet door dit unieke samenspel tussen natuur, kunst en filosofie…

Dit bijzondere bos zal je betoveren en de wandeling langs eiken, spreuken en beelden zal je nog lang bijblijven. Wie alvast even virtueel betoverd wil worden, geniet virtueel van de tuin in de winter – met onder meer het kleine tabernakel van de drie zekerheden – dankzij onderstaande video. Che magia!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Il Bosco della Ragnaia. De tuin is in principe elke dag geopend en gratis te bezoeken. Rijd er zeker even heen als je vakantie in Toscane viert. Om met de woorden van Craige te spreken: als je hier geen bijzondere ervaring opdoet, waar dan wel?

foto’s: Il Bosco della Ragnaia

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *