Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Borgo Mocale – voor een groene vakantie in Toscane

MOCALEX

Welkom terug in de tijd! Alles bij Borgo Mocale ademt historie: van de bonte verzameling spullen uit het verleden tot de gigantische openhaard, van de eeuwenoude stenen muren tot de droogruimte voor de buitenoven waarin vroeger groente en fruit werden gedroogd.

In een van de kamers is de originele voederbak van de koeien als hoofdeind van het bed gebruikt en de klassieke gereedschappen zijn in de gemeenschappelijke ruimte te bewonderen.

Borgo-Mocale-4 Borgo-Mocale-5

Ondanks het feit dat je omringd wordt door de rijke geschiedenis van deze plek, kun je tevens genieten van de moderne gemakken die Borgo Mocale te bieden heeft. Dobber rustig rond in het buitenzwembad met uitzicht op de natuur van de Valdarno en ontspan daarna even helemaal dankzij een bezoekje aan de sauna.

Borgo-Mocale-6 Borgo-Mocale-Arezzo-Toscane (16)Borgo-Mocale-Arezzo-Toscane (5) Borgo-Mocale-Arezzo-Toscane (6)

Kinderen kunnen zich vermaken op de glijbaan, de schommel of tijdens een potje tafeltennis. Het ontbijt wordt bij mooi weer ’s ochtends geserveerd op het terras, met uitzicht op de vallei. In het restaurant proef je iedere avond weer andere Toscaanse heerlijkheden. Neem voor thuis een flesje eigengemaakte biologische olijfolie en wat geitenkaas mee om lekker na te kunnen genieten van een vakantie vol rijke historie, prachtige natuur en inspirerende cultuur.

Borgo-Mocale-1 Borgo-Mocale-2

Verspreid over het dorp
Een albergo diffuso is letterlijk een ‘verspreid hotel’: een accommodatie die verdeeld over verschillende woningen, appartementen en kamers in een en hetzelfde dorpje wordt aangeboden. Dit betekent dus dat je tussen de lokale bevolking verblijft en zo een authentieke ervaring op de koop toe krijgt.

Bij Borgo Mocale zijn de namen van de appartementen geïnspireerd op Italiaanse opera’s. Butterfly, Puccini, Turandot, Tosca, Rondine en de Bohème zijn verdeeld over de drie verdiepingen van het stadskasteel. La Casetta bevindt zich op 450 meter van het dorpje, midden in het bos. Een romantischer plek bestaat er niet!

Borgo-Mocale-3 Borgo-Mocale-7

Met een en al groen om je heen zit je in Borgo Mocale helemaal goed als je van de stilte van de natuur houdt. Geniet van een van de vele wandelroutes door de bossen met hier en daar olijfgaarden, boerenwoningen en oude kerkjes die het uitzicht opsieren. De cultuurliefhebber zit hier echter ook op z’n plek. Door de strategische ligging ben je zo in de bewoonde wereld, met steden als Arezzo, Siena, Florence en de Chianti regio op een steenworp afstand.

Borgo-Mocale-Arezzo-Toscane (21)Piazza-Grande-Arezzo (3)

Een van de mooiste dorpjes
Borgo Mocale ligt bij Castelfranco Piandiscò, een middeleeuws dorpje dat zich officieel een van de mooiste dorpjes van Italië mag noemen. Castelfranco Piandiscò wordt ook wel il paese delle balze genoemd, het dorpje van de kliffen. Als je aan komt rijden, zie je goed dat Castelfranco boven op ruig uitgehouwen rotsen ligt. Het panorama vanaf het stadje is dan ook adembenemend mooi!

Castelfranco is, net als Florence, naar het klassieke Romeinse stadsplan gebouwd waarbij een centraal plein met de belangrijke gebouwen omringd wordt door straten die hier loodrecht op staan. Vasari vermoedde dat architect Arnolfo di Cambio achter het stadsontwerp zit en zijn Florentijnse bouwstijl zie je inderdaad overal terug, bijvoorbeeld in het eerste stukje van de Via Maestra. Hier hebben de huizen opvallend veel weg van de palazzi in het historische centrum van Florence.

Aan het eind van de Via Cavour staat de Torre d’Arnolfo, ook wel Porta Campana genoemd, met het Florentijnse wapen, de giglio (lelie). Op Casa Campa in de Via Piave is de Florentijnse lelie opnieuw te vinden.

Borgo-Mocale-Arezzo-Toscane (2) Borgo-Mocale-Arezzo-Toscane (18)

Genieten van een vakantie in dit prachtige Toscaanse dorpje? Bij Borgo Mocale word je met open armen ontvangen. Via deze link vind je alle informatie over beschikbaarheid en prijzen. Buona vacanza!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *