Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Beleef Toscane als een local met Arianna & Friends

Op vakantie gaan in Italië vinden we allemaal heerlijk: zon, pasta, cappuccino en een graantje meepikken van la dolce vita – genieten met een grote G. Ieder jaar pakken we de koffer weer om de levenskunst af te kijken bij de deskundige Italianen.

Het blijft echter wel vaak bij kijken en een beetje nadoen – het échte Italiaanse leven induiken lukt eigenlijk pas als je Italiaanse vrienden hebt. Locals die je de meest mooie plekken laten zien, je meenemen naar de lekkerste restaurants en de beste wijnboeren aan je voorstellen. Geen vrienden in Italië? Geen nood! Arianna & Friends vervullen die rol met liefde voor je.

Arianna-&-Friends (13) Arianna-&-Friends (5)

In de provincie Pisa, tussen Volterra en Pontedera, ligt een piepklein middeleeuws dorpje, Peccioli genaamd. In dit schijnbaar ingedutte dorpje stroomt de ondernemerszin bij de inwoners met volle vaart door het bloed. Onder leiding van Massimo, een van de eigenaren van de Arianna & Friends, hebben ze het dorp namelijk deels in een hotel omgetoverd: Albergo Diffuso Borgo Medievale di Peccioli. Je kunt hier tussen de locals van je vakantie in Toscane genieten.

Arianna-&-Friends (4) Arianna-&-Friends (3)

Naast je verblijf tussen de lokale bevolking kun je ook nog eens met ze op stap. Massimo en zijn team betrekken je graag bij de typische gebruiken van de omgeving en laten je de meest onontdekte uithoeken van hun geboortegrond zien. Tijdens de verschillende tours vertellen ze honderduit over de geschiedenis, de geografie, de gewoontes en natuurlijk de lokale keuken. Dit alles gaat in het Frans, Duits of Engels.

Arianna-&-Friends (12) Arianna-&-Friends (11) SONY DSC

Arianna & Friends nemen je mee op stap en gaan daarbij steevast buiten de gebaande paden. Tijdens een Vespatour breng je bijvoorbeeld een bezoek aan het Piaggio-museum in Pontedera, bij een wijnproeverij ga je langs bij verschillende, kleinschalige wijnboeren en leer je alles over het wijnproductieproces. De lokale varkenshouder blijkt ook olijfboer te zijn en er als hobby schilderen op na te houden. Tijdens de lunch geniet je van alle drie zijn passies. Je krijgt een insider-ervaring waarbij je in contact komt met de producenten, alles leert over de achtergrond en het productieproces – en natuurlijk ook mag proeven.

Arianna-&-Friends (1)

Over proeven gesproken; de verschillende kleinschalige kookcursussen die Arianna & Friends aanbieden zijn misschien wel het allerleukst. In een prachtige agriturismo worden je de fijne kneepjes van de Toscaanse keuken bijgebracht door een echte Italiaanse kok. De aanwezige assistent zal tijdens het koken een hoop mooie anekdotes, wat geschiedenis en achtergrondverhalen serveren om zo de kookcursus nog meer op smaak te brengen. Na flink snijden, roeren en stomen geniet je samen van het bereide maal en wordt er natuurlijk met een goed glas wijn op de uiterst geslaagde avond getoost. Salute!

Arianna-&-Friends (7) Arianna-&-Friends (2) Arianna-&-Friends (6) Arianna-&-Friends (10)

Klop bij Arianna & Friends aan voor culturele uitstapjes, culinaire tours, wijnproeverijen, fotografiecursussen, schilderlessen, keramiekkunst, pottenbakken, Vespatours, paardrijden, fietsexcursies, golfen, Italiaanse taallessen en nog heel veel meer. Hun professionaliteit gaat hand in hand met hun persoonlijke aandacht en zorgt zo voor een ervaring die je niet snel zult vergeten. Je maakt namelijk even deel uit van de locals en je hebt er, naast een onvergetelijke ervaring, ook nieuwe vrienden bij.

Ook ervaren hoe het is om een Toscaanse local te zijn? Kijk dan op de website van Arianna & Friends, neem telefonisch contact met ze op (0039-0587672088) of stuur een e-mail naar info@ariannandfriends.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *