Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5 tips voor een onvergetelijke roadtrip in Italië

Op roadtrip in Italië? We delen vijf handige tips om er een onvergetelijke reis van te maken!

#1 Houd de route behapbaar
Het leuke van een roadtrip is dat je kunt gaan en staan waar je wil. Je stapt in de auto en kunt overal stoppen: om een mooi uitzicht vast te leggen, voor een lekkere lunch of een picknick op een fijne plek onderweg of voor een proeverij van bijvoorbeeld kaas of olijfolie.

Vaak willen lezers tijdens een roadtrip een groot deel van Italië zien: vragen over een route van Milaan naar Tropea of van Pisa naar Puglia zijn geen uitzonderingen in onze mailbox. We raden echter altijd aan een kleiner deel van Italië te bestrijken, één of maximaal twee regio’s. Piemonte en Ligurië bijvoorbeeld, of Umbrië en Lazio.

Zo zie je veel meer dan alleen de grote wegen (want met zo’n ambitieuze routes rijd je toch heel veel over de snelweg), met alle tijd voor een wandeling door een sfeervol dorpje, een lunch tussen de locals, een gezellig terrasje op een drukbevolkt piazza of een kleine omweg vanwege een mooi gelegen kerkje, een verscholen abdij of kapel of een ander goed bewaard Italiaans ‘geheim’.

Met behulp van onze inzoombare Google Maps-kaart kun je zelf een fijne route uitstippelen. Waar wil je slapen? Wat wil je onderweg zien? Hoe lang wil je de tijd nemen voor onverwachte ontdekkingen, voor een uitgebreid ontbijt of een lekker lange lunch? Je beslist het helemaal zelf, zodat je een roadtrip maakt die je elke minuut van het beste van Italië laat genieten. Ook – of misschien wel juist – als je op weg bent van de ene bestemming naar de andere!

#2 Goede navigatie: Google Maps & Waze
Een goede navigatie is onmisbaar tijdens een roadtrip. Je wil niet in the middle of nowhere belanden zonder ook maar enig idee te hebben waar het dichtstbijzijnde tankstation is of hoe lang je nog moet rijden naar je volgende bestemming.

Wij gebruiken meestal een combinatie van twee apps: het klassieke Google Maps – meestal de beste navigatie, ook voor wat minder bekende plekken – en Waze. Met Waze vind je niet alleen een slimme route naar je bestemming (met eventuele omwegen bij files), maar ook een overzicht van tankstations (met actuele brandstofprijzen) en waarschuwingen bij onder meer trajectcontroles.

Waze kent ontelbaar veel bestemmingen bij naam (denk aan winkels en attracties), waardoor je niet continu een volledig adres hoeft op te zoeken en in te typen.

#3 Breakzy – tips voor fijne stops langs je route
Het leuke van een roadtrip is dat je onderweg waar je maar wil kan stoppen. Maar waar vind je nu een fijn restaurant, een speelplek of een gezellig overnachtingsadres op de route?

In de handige app Breakzy (beschikbaar voor Android en iOS) vind je duizenden stopplaatsen in heel Europa (dus ook handig voor de reis naar Italië). Je kunt eenvoudig zoeken naar onder andere tankstations, speelplekken en kampeerplekken. Zo vind je altijd een stopplek die bij je past!

#4 Gegarandeerd een Fiat500 om mee op pad te gaan
Maak je graag een Italiaanse roadtrip in stijl, dan huur je een Fiat500. Sunny Cars biedt op Sardinië nu de garantie dat je de auto van je keuze krijgt (en dus geen vergelijkbaar merk of model). Zo worden de roadtrip én de foto’s onderweg nog leuker!

We hopen dat andere Italiaanse bestemmingen snel volgen. Of er een gegarandeerd model beschikbaar is voor jouw bestemming en huurdata zie je direct tijdens het boekingsproces, via de filter.

#5 Inspiratie voor de route
Een roadtrip is avontuur, de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil. Maar waar ga heen als je zoveel vrijheid hebt? Het boek Ultieme roadtrips helpt je een handje, met een overzicht van de vijftig meest indrukwekkende en opwindende routes ter wereld.

Over sommige doe je weken, over andere uren, maar ze zijn allemaal spectaculair. Ontdek de mooiste wegen ter wereld waar je ooit in je leven gereden moet hebben. Inclusief kaarten met alle routes, aanbevolen rijtijden en plekken om te stoppen.

In Italië slinger je bijvoorbeeld langs de Amalfikust of over de Stelviopas, verken je de Val d’Orcia in het zuiden van Toscane of volg je de Targa Florio (een legendarische raceroute) op Sicilië.

Lees ook:
*de beste tips voor het huren van een auto in Italië
*10 tips voor als je met de auto naar Italië reist
*wat moet je meenemen als je met de auto naar Italië gaat?
*tips voor de reis naar Italië met kinderen

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *