Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Camping El Bahira (San Vito lo Capo) – kamperen aan de Siciliaanse zee

Na de overweldigende pracht en praal van Palermo (met bijbehorende chaos en drukte) is het heerlijk bijkomen op camping El Bahira, vlak bij San Vito lo Capo, waar we op uitnodiging van Eurocamp mogen kamperen.

Woensdagmiddag laat kwamen we aan in dit paradijsje, na een busreis over kronkelende bergwegen met aan weerszijden groene velden vol gele bloemen, wijngaarden en hoog oprijzende bergen.

camping-El-Bahira-Sicilie (6)

Nadat de buschauffeur ons langs de kant van de weg had laten uitstappen (iets wat hier heel normaal is; alle oude mannetjes worden bijna voor de deur van hun huis afgezet), kregen we van de campingkok een lift naar de receptie. Fijn, want 1,5 kilometer lopen met bagage was wel een beetje lang geweest – hoe mooi het pad naar de camping ook is. Dankzij deze spontane lift hebben we bovendien meteen alle culinaire informatie van de camping voor handen.

Bij de receptie worden we hartelijk welkom geheten door Peter en Judy, de Eurocamp-medewerkers van El Bahira. Zij zijn hier al vanaf maart en hebben sindsdien nog geen spatje regen gezien. Dat belooft dus wat voor de komende dagen!

camping-El-Bahira-Sicilie (8)camping-El-Bahira-Sicilie (5)

Na een korte kennismaking wandelen we met Peter en Judy naar onze stacaravan. Meteen valt op hoe heerlijk Siciliaans de camping is: bloeiende oleanders, palmbomen, olijfbomen, cactussen en waar je maar kijkt het blauw van de zee. We worden vooral ook blij van de geluiden: buiten de ruisende golven en fluitende vogels hoor je helemaal niks hier!

Onze stacaravan staat bijna direct aan zee. Na ruim anderhalve week in resorts en bed & breakfasts te hebben geslapen (hoe leuk dat ook is!), voelt zo’n eigen plek meteen als thuis. We besluiten dan ook meteen uit te pakken, hetgeen wordt gadeslagen door een lief, zwart/bruin gevlekt katje dat we meteen de naam Bahira geven. Nieuwsgierig staat ze op de vlonder voor de caravan te kijken wat we allemaal uit onze koffers toveren.

camping-El-Bahira-Sicilie (9)

Na een eerste zonnebad en een drankje, besluiten we even naar de zee te wandelen, letterlijk op due passi, twee stappen, afstand. Vanwege de sterke wind is dat een heus spektakel: golven die op volle sterkte aan komen rollen en dan stukslaan op de rotsen. We krijgen er geen genoeg van!

camping-El-Bahira-Sicilie (1) camping-El-Bahira-Sicilie (2) camping-El-Bahira-Sicilie (3) camping-El-Bahira-Sicilie (4)

Na een rondje over de camping – met een heerlijk zwembad dat niet alleen is gevuld met water uit de Middellandse Zee maar ook direct naast de zee ligt – gaan we dan ook gauw weer terug naar het rotsstrandje, voor een spectaculaire zonsondergang. De perfecte afsluiting van een wederom perfecte dag!

camping-El-Bahira-Sicilie (7) camping-El-Bahira-Sicilie (10) camping-El-Bahira-Sicilie (11)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Dominique Brouwer

    Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Vooral die van de zonsondergang. Resorts vind ik ook heerlijk maar als ik op de camping ben voelt dat gelijk huiselijk aan. Lekker alles op je eigen tempo doen. Ik heb nog nooit gekampeerd aan de Siciliaanse zee maar na jouw blog moet ik misschien een paar daagjes vrijhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *