Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Klimmen, duiken en snorkelen bij San Vito lo Capo

San Vito lo Capo ligt ingeklemd tussen de Monte Cofano en de Monte Monaco. Ideale bergen om te beklimmen, zo bleek tijdens het internationale klimfestival, dat toevallig werd gehouden toen wij er in mei waren. De rotsen rondom San Vito werden veroverd door klimmers van over de hele wereld.

bergen-klimmen-San-Vito-lo-Capo (1) bergen-klimmen-San-Vito-lo-Capo (2)
Op camping El Bahira was het een drukte van belang, met tal van klimmers die er hun tentje opsloegen. Ze nodigden ons uit om een middag mee te klimmen, maar gezien onze hoogtevrees besloten we met beide benen stevig op de grond te blijven staan. Wel sloegen we de klimmers een tijdje gade, in een kleurrijke formatie tegen de steile bergwanden.

bergen-klimmen-San-Vito-lo-Capo (3)

Er valt in en om het dorpje veel te veel te beleven. In de zomermaanden is San Vito lo Capo geregeld het toneel van festivals en andere festiviteiten. Eind mei kleurt de lucht boven San Vito lo Capo in alle kleuren van de regenboog, tijdens een internationaal vliegerfestival.

vlieger-festival-San-Vito-lo-Capo

Swingen kan vooral in juli, tijdens het Summer Music Festival – waar je op zwoele zomeravonden tot in de kleine uurtjes kunt dansen. Vanochtend noemden we het Cous Cous Fest al, dat in september wordt gehouden en waarbij je je buikje rond kan eten met couscous, de specialiteit van dit stukje Sicilië.

San-Vito-lo-Capo-coast-charter

Duiken in de zee bij San Vito
Neem daarnaast zeker de tijd om de onderwaterwereld van dit stukje Sicilië te ontdekken. Onder het oppervlakte is de zee misschien nog wel adembenemender dan erboven en dus absoluut de moeite waard om eens te bekijken. Tijdens een duik zul je de gaafste vissen en kleurrijke anemonen tegenkomen. Ook zijn er tal van bijzondere grotten die je alleen duikend kunt bezoeken. Met een beetje geluk kom je tijdens je duik zelfs dolfijnen tegen!

duiken-San-Vito-lo-Capo

Duiken rondom San Vito lo Capo kan het best onder leiding van de ervaren duikers van het Cetaria Diving Center. Zij verzorgen verschillende duiken voor de kust van Lo Zingaro, het natuurgebied dat zich vanaf San Vito lo Capo tot Scopello uitstrekt – met tal van baaien en baaitjes waar je ook kunt snorkelen als je liever niet de diepte in duikt.

Al met al is dit stukje Sicilië te mooi om alleen met beide benen op de grond te verkennen. Dus of je nu de hoogte in klimt of de diepte in duikt, het is er nog nét even mooier!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *