Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Favignana – vrolijk gekleurde bootjes en vers gevangen vis

Favignana-haven

In de haven van Favignana is het de hele dag door een drukte van belang. ’s Ochtends in alle vroegte varen de vissers in hun vrolijk gekleurde bootjes de zee op om vis, schelpdieren en garnalen te vangen. Als ze terugkeren, kuieren de eilandbewoners langzaam richting de provisorische kraampjes. Voor wat verse vis, maar ook en vooral voor een praatje. Iedereen heeft alle tijd van de wereld.

Favignana-haven-5 Favignana-haven-6 Favignana-haven-7Sicilie (6)

Vissers repareren hun netten, schilderen hun boot, maken een praatje met hun collega’s en gaan op de foto voor de toeristen die net van de boot komen. Anderen staren wat voor zich uit en roken een sigaretje.

Favignana-haven-4 Favignana-haven-9 Favignana-haven-10 Favignana-haven-11

Pas als de laatste vissen verkocht zijn, wordt het iets rustiger. Iedereen keert huiswaarts voor een uitgebreide lunch en een siësta. De bootjes dobberen rustig op het water, wachtend op de volgende vaart. Het zijn vooral de meeuwen die van zich laten horen op dit tijdstip.

Favignana-haven-3 Favignana-haven-2

Tegen het einde van de middag keert de bedrijvigheid terug. De haven is het start- en eindpunt van de dagelijkse avondwandeling door het dorp. Er wordt geschreeuwd, gelachen, gepraat. De meeuwen doen vrolijk mee, totdat de zon ondergaat. Het enige geluid dat we dan nog horen is het rustgevende klotsen van de golven en het af en toe zacht tegen elkaar botsen van de bootjes. Bijna mogen ze weer uitvaren, bijna…

Favignana-haven-17foto’s: Merle van de Reep

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *