Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Giardini Mon Plaisir – genieten van Siciliaanse sferen in Trapani

Het westen van Sicilië heeft veel te bieden. Een goede uitvalsbasis om dit deel van Sicilië te ontdekken, is het charmante hotel Giardini Mon Plaisir in Trapani.

Sinds de negentiende eeuw is de villa in art nouveau-stijl eigendom van de adellijke familie Adragna, baronnen van Altavilla. De grootouders van Agostino, de huidige eigenaar, betrokken de villa na hun huwelijk in 1937. Hun bustes verwelkomen nog steeds alle gasten die arriveren bij Giardini Mon Plaisir.

In die tijd lag de villa nog midden tussen de landerijen en was er, naast de huidige tuin, ook een enorme moestuin. De familie bezat zoutvlakten die zich uitstrekten van Trapani tot Mazara del Vallo en hield zich ook bezig met de tonijnvangst.

In 2017 besloot Agostino de familievilla om te toveren tot een kleinschalig hotel. Met slechts vier kamers en twee suites is het echt een pareltje geworden, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Alle kamers zijn met zorg gerestaureerd, met aandacht voor de originele historische elementen van de villa, maar met alle modern comfort.

De villa ligt in een ruime tuin en is daarmee echt een groene oase in de stad. ’s Ochtends ontbijt je hier, om ontspannen aan de dag te beginnen. Als je niet op pad gaat, is het bij het zwembad heerlijk vertoeven met een goed boek en een verfrissend drankje.

’s Avonds kun je dineren bij een van de talrijke restaurantjes in de stad, maar Agostino kan ook een romantisch privédiner voor je regelen in de tuin.

Heb je zin om er op uit te trekken, dan zijn er genoeg mooie plekken om te bezoeken. Wandel door het historisch centrum van Trapani of neem de kabelbaan naar Erice, een mooi middeleeuws stadje op de top van de Monte San Giuliano. Een (fiets)tocht langs de zoutkust, met de uitgestrekte zoutpannen en de karakteristieke roodgedakte molentjes, is ook een aanrader.

Voor het echte vakantiegevoel ga je naar de Egadische eilanden voor de kust van Trapani, zoals Favignana en Levanzo. Agostino helpt je graag met het organiseren van een boottocht op een zeiljacht.

Wil je meer moois van het westen van Sicilië zien? Combineer je verblijf bij Giardini Mon Plaisir dan met een bezoek aan de hoofdstad Palermo in de 8-daagse Fly & Drive West Sicilië.

Je vliegt met Transavia van Rotterdam rechtstreeks naar Palermo. Hier verblijf je drie nachten in een hotel in het centrum, met de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand. Vanuit Palermo rijd je vervolgens naar Trapani, waar je vier nachten bij Giardini Mon Plaisir verblijft.

Wil je persoonlijk advies over een reis naar Sicilië? Neem dan contact op met Eva Sardinia via info@eva-sardinia.com of via 0031-229591942.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *