Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Fondo Cipollate – agriturismo onder de rook van de Etna

Even ten noorden van Taormina, in de heuvels aan de voet van de Etna, vind je Agriturismo Fondo Cipollate. Je komt hier terecht in een oase van rust, midden in de natuur, omringd door citrus- en olijfbomen, met een fantastisch uitzicht op de Etna aan de ene kant en de zee aan de andere kant.

Eigenaresse Gabriella ontvangt je met open armen. Ze besloot om de oude boerderij om te toveren tot een agriturismo. Het gedeelte waar vroeger de families sliepen die op de boerderij werkten, werd verbouwd tot een comfortabel vakantieverblijf. De originele architectuur van de oude boerderij is daarbij behouden, om zo de authentieke details en de familieherinneringen levend te houden.

Maar het is vooral Gabriella die deze plek tot een pareltje maakt. Ze laat je je meteen thuis voelen en niets is haar teveel. Je zult haar meteen in je hart sluiten en na een week vakantie heb je er zeker een Siciliaans familielid bij.

Fondo Cipollate heeft elf kamers, geschikt voor twee tot vijf personen. Alle kamers zijn warm, gezellig en smaakvol ingericht en beschikken over een eigen badkamer en airconditioning. Een aantal kamers heeft ook een koelkastje en faciliteiten om koffie en thee te zetten.

In de tuin vind je een fijn zwembad (geopend van begin juni tot eind september), waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Neem zeker ook een kijkje op het omringende land, waar heerlijke groenten worden verbouwd. Als je je handen uit de mouwen wil steken tijdens je vakantie, kun je gerust meehelpen met de oogst op het Siciliaanse land. Op een kwartiertje rijden van de accommodatie vind je een aantal goede restaurants, waarvoor Gabriella je uiteraard graag de beste tips geeft.

Verken het gebied rondom de Etna

Fondo Cipollate is een ideale uitvalsbasis om het gebied rondom de Etna te verkennen. Taormina, met het Griekse theater en het prachtige Isola Bella, en de indrukwekkende Gole dell’Alcantara zijn ook de moeite van een bezoek waard.

Een leuk dagje uit is een ritje met de Circumetnea. Deze trein maakt een rondje om de Etna. Vertrekpunt is station Catania Borgo en de rit eindigt na ruim honderd kilometer in Riposto. De snelheid van de trein is niet bepaald hoog, maar zo kun je onderweg volop genieten van het Siciliaanse landschap, met de Etna altijd dichtbij. Een ticket voor de hele route kost ongeveer tien euro.

Een verblijf bij Fondo Cipollate boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wat hunker ik naar Sicilia. Als ik deze plaatjes zie komen allerlei herinneringen terug. Geweldige ervaringen in de vele agriturismi die we al hebben mogen genieten. Voor mij de beste ervaringen uit een heel leven gevuld met vele reizen. De sfeer het land de puurheid de zo’n het eten de heerlijke wijnen… Ik zou nu de telefoon willen pakken en Mario of Marian van Tururi tour willen bellen. Graag weer een rondreis langs jullie mooiste plekjes… Nee dat duurt te lang, maar een ding is zeker. Dit jaar konen we weer al is het maar kort. Ik kan niet meer zonder Sicilie besef ik nu. Ik hunker naar zie boven…… Eduardo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *