Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Baglio Palamara – charmant kasteeltje bij Cefalù

Tururi kent de prachtigste plekjes op Sicilië. Baglio Palamara, vlak bij Cefalù, was een van de eerste ontdekkingen die Tururi Tours op het eiland deed. Er was nog nauwelijks toerisme, maar de eigenaren wisten al perfect wat gastvrijheid was. Dat weten ze nog altijd en hun oase van rust is dan ook nog steeds een van Tururi’s favorieten.

Deze prachtige, unieke locatie heeft wel wat weg van een klein kasteeltje, met de toren met de kantelen, een schitterende locatie om vakantie te vieren. Je wordt verwelkomd door de familie Palamara, die de gebouwen rondom de baglio, binnenplaats, prachtig liet restaureren en omtoverde tot een heerlijk gastenverblijf.

Baglio Palamara bestaat uit zes appartementen, een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer, beide met een en-suite badkamer. De volledig gemeubileerde appartementen beschikken over een eigen keuken en een privé-badkamer.

Slaap bijvoorbeeld in appartement I Cannizzi, met uitzicht op de tuin, in appartement Il Frantoio, met een openhaard en een balkon met zeezicht, of in appartement Frà Silvio, dat adembenemend uitzicht op zee biedt.

Er is een heerlijk groot zwembad waar je de hele dag op een van de ligbedden kunt uitrusten onder de Siciliaanse zon. Ook fijn is het terras, vanwaar je een geweldig uitzicht over zee hebt.

Als je na een dag lekker luieren niet meer weg wil gaan, kun je ’s avonds – na reservering – aanschuiven voor het eten. Ook kun je ontbijten op de accommodatie, maar dat moet je reeds bij je reservering aanvragen.

Ontdek de omgeving van Baglio Palamara

Vanaf Baglio Palamara ben je binnen een kwartier in het prachtige Cefalù, een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, dat erg geliefd is bij zowel Sicilianen als toeristen. Niet alleen vanwege de gezellige sfeer, maar ook vanwege de schitterende stranden in de nabijheid van het historische centrum, dat nog steeds een middeleeuws karakter heeft.

Vanaf veel plekken kijk je uit op witte zandstranden en prachtig blauwe zee, waar je zeker een duik in moet nemen, maar neem ook even de tijd om de indrukwekkende Normandische kathedraal te bezoeken.

In het achterland van Cefalù ligt het Parco Naturale Regionale delle Madonie, een schitterend berggebied. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met tal van bijzondere planten, bloemen, vogels en andere dieren. Ook vind je hier, na de Etna, het hoogste punt van Sicilië, met een hoogte van bijna tweeduizend meter.

De zuivere berglucht en de kleurrijke huisjes lokken je naar Gangi, ook een van de borghi più belli d’Italia, met een doolhof van straatjes met tegen elkaar aan leunende huizen, met hier en daar schitterende gevels, ijzeren balkonnetjes en kleurrijke bloemen.

Neem ook een kijkje in Bagheria, met de schitterende villa’s waaronder de bijzondere Villa Palagonia met een park vol monsters… Of ontdek alle moois van Palermo, op ruim een uur rijden van Baglio Palamara. Mogelijkheden te over!

Een vakantie bij Baglio Palamara boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *