Ga op pad met onze City Walks!

Pane carasau uit de steenoven

Nina en Andrea van Op zoek naar Italië laten ons vandaag proeven van pane carasau. Nina: ‘Dit typisch Sardijnse brood werd traditioneel gegeten door herders. Het is flinterdun en heel lang houdbaar, dus perfect voor als je maanden op pad moest met de schapen.’

Tegenwoordig kun je het overal op Sardinië krijgen, maar het lekkerste is natuurlijk de huisgemaakte pane carasau. Tijdens hun reis op Sardinië ontmoetten Nina en Andrea twee zussen uit Orgosolo die thuis een steenoven hebben en hen graag wilden laten zien hoe je pane carasau maakt.

Nina: ‘Hoe dunner, hoe beter – dat is een deel van het geheim. Het brooddeeg wordt zo plat mogelijk gerold en in een hete oven geschoven. Soms worden er stenen opgelegd om het deeg plat te houden. Als het deeg toch opzwelt, wordt het doorgeprikt. Als het deeg goed gaar is, wordt het doormidden gesneden zodat er twee platte ronde broden ontstaan.’

foto’s: Andrea Margelli

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *