Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

TreasureRome – een schatkist vol appartementen

Rome is als een schatkist vol kostbare pareltjes: indrukwekkende monumenten die de tand des tijds hebben weten te doorstaan, warmrode, okergele en terracottakleurige palazzi (die zich van hun mooiste kant laten zien in het Romeinse zonlicht), kleurrijke straatjes met wapperende was, welig woekerende klimop, vintage belettering en klaterende fonteinen.

In die overvolle schatkist is TreasureRome op zoek gegaan naar appartementen die deze bijzondere Romeinse sfeer uitstralen. In (bijna) elk deel van de stad hebben ze elegante, charmante en bovenal op en top Romeinse adresjes gevonden. Een ideaal thuis voor als je met je gezin, familie en/of vrienden ontspannen wil genieten van la dolce vita romana.

Om de hoek van bijvoorbeeld de Trevifontein, het Colosseum of het Pantheon geniet je even van je eigen thuis in de Eeuwige Stad. Je drinkt een kopje koffie op je eigen dakterras, kunt desgewenst zelf koken (als je handen tijdens een bezoek aan de Mercato di Testaccio bijvoorbeeld net zo jeuken als die van ons) en hebt lekker veel ruimte tot je beschikking als je tussen het bezoeken van alle bezienswaardigheden door even wil bijkomen.

TreasureRome heeft naast ‘gewone’ appartementen ook een aantal luxe adressen in de aanbieding, waaronder twee grote appartementen met dakterras in de hippe wijk Monti en een huis vol historie net achter Piazza Navona.

Saskia en Willemijn mochten afgelopen week in dit laatste appartement logeren. Saskia: ‘Meteen bij aankomst al voelden we ons hier meer dan thuis. Het huis ligt aan de Arco della Pace, tegenover het Chiostro del Bramante, een van onze favoriete plekken in de stad. Bovendien is het het mooiste pand van de hele straat, met zijn warmoranje gevel, klimop en een lantaarn die in de vroege avond een bijna gouden licht verspreidt.

Elke keer als we de sleutel in het slot steken, kijken we elkaar glimlachend aan. Als we ons Romeinse droomhuis zouden moeten omschrijven, komt dit toch wel ontzettend dicht in de buurt. Of nee, het is eigenlijk nog fijner dan we in onze dromen hadden durven denken. En groter, want er kunnen wel twaalf mensen slapen!!

Hoewel het een ontzettend groot huis is, voelen we ons met zijn tweetjes geen moment verloren. De sfeer die er hangt is heerlijk huiselijk, met overal stapels boeken, antiek, kunst en snuisterijen. Alle kamers zijn allemaal anders ingericht, maar allemaal even warm en gezellig. In de eetkamer, waar we de grote eettafel hebben omgetoverd tot tijdelijk kantoor, ga ik tussen het schrijven door graag even in de vensterbank zitten om te lezen.

Willemijn is niet weg te slaan uit de bibliotheekkamer, met naast een wand vol boeken ook twee bedden en een gezellige zithoek.

In de keuken maken we elke ochtend verse koffie met de moka (er is ook nog een Nespresso-apparaat). En als er buiten een dag lang een najaarsstorm woedt, besluiten we om ook alleen even naar buiten te gaan voor wat boodschappen en samen te koken. In de goed uitgeruste keuken toveren we samen wat lekkers op tafel en met de fles rode wijn die we bij aankomst kregen, smaken zowel aperitivo als pasta carbonara net zo goed als in een van onze favoriete restaurantjes in de buurt.

Na het eten lonkt de vensterbank alweer, al ga ik soms ook extra vroeg naar boven, om een heerlijk warm bad te nemen. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer, waarvan sommige een ligbad hebben – dat bij Willemijn verstopt blijkt te zitten achter een muurschildering.

Zo blijft het appartement ons verrassen en voelen we ons elke dag opnieuw een beetje als schatzoekers. Dit keer niet alleen in de straten van Rome, maar ook in ons tijdelijke thuis, dat voortaan in onze dromen zal figureren als thuis in Rome – zeker omdat we ook het dakterras nog een keer willen uitproberen…’

Ook logeren in dit droomhuis?
Wij hebben ons Romeinse droomhuis helaas alweer achtergelaten voor nieuwe reizen door de laars. Wil jij er ook graag logeren, met je gezin, familie en/of vrienden, dan vind je op de website van TreasureRome alle informatie.

Natuurlijk helpen de medewerkers van TreasureRome je ook graag persoonlijk, zodat ze de perfecte match kunnen maken tussen jouw persoonlijke wensen en hun aanbod aan Romeinse pareltjes. Je kunt contact opnemen via e-mail (writeme@treasurerome.com) of via telefoon (0039-3890026363).

Ideale plek voor je bruiloft(sgasten)
Wil je graag trouwen in Rome? Dan heb je alvast één zorg minder, want de appartementen van TreasureRome zijn de perfecte plek om je bruiloftsgasten onder te brengen. Maar dat niet alleen: twee van de appartementen uit de collectie van TreasureRome hebben bovendien een terras (mét prachtig uitzicht natuurlijk) waar je ook kunt trouwen (voor de wet, of als je dat liever elders doet, op een symbolische manier – met Rome aan je voeten).

Extra’s voor jou én voor een goed doel
Als je je appartement boekt via TreasureRome, krijg je er een gratis transfer bij vanaf een van de luchthavens van Rome (Fiumicino / Ciampino). Maar er zijn niet alleen voordelen voor jou… De eigenaren van TreasureRome, een jong Romeins-Hongaars echtpaar, hebben ervoor gekozen om vijf procent van elke boeking te doneren aan de RealPearlFoundation, die er onder meer voor zorgt dat kinderen in een van de armste gebieden van Hongarije een betere toekomst krijgen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wat hebben jullie weer een prachtig mooi verslag gemaakt van jullie Rome-trip!
    En de foto’s doen iedereen verlangen om al dat moois met eigen ogen te gaan zien!
    Complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *