Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een pitstop bij Tram Depot – een oude tram in Testaccio

Op een rustig, groen hoekje in onze favoriete wijk Testaccio staat sinds dit voorjaar een oude tram die is omgetoverd tot een bar, met een heerlijk kleurrijk terras. Afgelopen week wandelden we er voor het eerst langs zonder verdere plannen voor die ochtend, zonder lange to see- of to taste-lijst. Dankzij het heerlijke warme septemberzonnetje was de keuze snel gemaakt: tijd voor een cappuccino bij Tram Depot!

Tram-Depot-Testaccio-Rome-9a

Het oude trammetje doet in niets onder voor een gewone koffiebar. Er staat een prachtige espressomachine, er klinkt gerinkel van kop en schoteltjes en er liggen verse croissantjes te wachten op hongerige Romeinen.

Alleen de setting is anders: de bestelling wordt opgenomen door het grote voorraam van de tram. Waar ooit de trambestuurder zat, wordt nu de melk voor je cappuccino geschuimd. We bestellen een cappuccino en een spremuta, vers geperst sinaasappelsap, en nemen plek op het kleurrijke, schaduwrijke terras.

Tram-Depot-Testaccio-Rome-1Tram-Depot-Testaccio-Rome-2 Tram-Depot-Testaccio-Rome-3 Tram-Depot-Testaccio-Rome-4

Het is vrij druk voor een maandagochtend; het is een komen en gaan van buurtgenoten die een snelle espresso achteroverslaan of neerstrijken op het terras. Soms met laptop (er is wifi), soms met een boek. Terwijl een oudere dame de bloemetjes op de tafels van vers water voorziet, snuffelt een jong meisje in de mand met boeken. Tram Depot doet aan book crossing – als je een gelezen boek achterlaat, kun je een nieuw boek uitzoeken.

Tram-Depot-Testaccio-Rome-5 Tram-Depot-Testaccio-Rome-7 Tram-Depot-Testaccio-Rome-8

Voor ons geen laptop of boek op deze ontspannen ochtend. Er is meer dan genoeg te zien vanaf het terras. We mijmeren nog een cappuccino weg en maken wat foto’s om deze heerlijke plek met jullie te kunnen delen.

Tram-Depot-Testaccio-Rome-9

Hoewel we in de tram ook broodjes en salades zien, en voor later op de dag ook verschillende biertjes (met ook wat Vlaamse en Nederlandse namen op het krijtbord) en kleurrijke cocktails, besluiten we dit groene paradijsje toch te verlaten voor een echte Romeinse lunch in Testaccio. Maar deze tram nemen we snel nog een keer!

Tram-Depot-Testaccio-Rome-6

Je vindt Tram Depot aan de Via Marmorata 13 in Testaccio. Je kunt er (van april tot en met november) elke dag terecht van 8.00 uur tot 2.00 uur (en op maandag tot en met donderdag zelfs al vanaf 7.30 uur).

Tram-Depot-Testaccio-Rome-10

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *