Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Slimme jongens, die Romeinen – puzzelen in Romeinse sferen

Houd je van Rome én van puzzelen? Dan geniet je dubbel van Ciao tutti’s puzzelboekje met la bella Roma in de hoofdrol! Zonder zware bagage of zere voeten geniet je van een aantal hoogtepunten van de Eeuwige Stad, met een lekker drankje binnen handbereik.

Je kunt dit kleurrijke, papieren Romeinse puzzelboekje via deze link bestellen (80 pagina’s op A5- formaat) voor € 9,95 (excl. verzendkosten).

Wil je liever een pdf om zelf thuis uit te printen? Dat kan ook; via deze link bestel je voor € 6,95 een pdf van het puzzelboekje, die je kunt printen op A4-formaat.

Hints en oplossingen vind je in beide gevallen online. In de mail waarmee we je bestelling bevestigen, vind je een downloadlink voor een pdf met een aantal hints en alle oplossingen.

Welke puzzels vind je in dit puzzelboekje?
Het is heerlijk puzzelen in gezelschap van Romes beroemde beelden en klaterende fonteinen. Je kijkt geconcentreerd naar een sfeervolle bar in Trastevere, bevrijdt bezige bijtjes en serveert als een volleerd barista verse cornetti bij de cappuccino. Je parkeert een hele rits scooters netjes waar ze horen en speurt naar de mooiste monumenten.

Test je Rome-kennis tijdens Ciao tutti’s Grote Rome Quiz in drie delen, die je alleen kunt spelen maar ook prima als basis kunt nemen voor een gezamenlijke (pub)quiz. Liever je voetbal- of filmkennis testen of kijken wat je weet van de Romeinse keuken? Ook dat kan!

Voor liefhebbers van logische puzzels zijn er twee soorten Romeinse sudoku’s en spannende zeeslagen onder toeziend oog van Neptunus. Je neemt een kijkje in Ciao tutti’s bibliotheek en speurt naar het geboortejaar van een belangrijke Romeinse beeldhouwer.

Het enige dat je nodig hebt, is een potlood (met gum) of een pen – en misschien nog Mijn Rome of de Romeblogs op Ciao tutti, voor als je je Romekennis even wil opfrissen. Veel puzzelplezier, in bocca al lupo!

Bestel dit puzzelboekje

Bestel de pdf om zelf te printen

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *