Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Rome – de leukste routes, straten & pleinen

Dwaal je net als wij graag door de straten en steegjes van Rome? Dan is deze Ciao tutti Special – die helemaal in het teken van Rome staat – je beste gids!

Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (1)

In deze ruim 400 pagina’s tellende digitale reisgids zul je niet slechts een opsomming vinden van de belangrijkste bezienswaardigheden. In plaats daarvan vertellen we liever verhalen over alles wat er in de straten van Rome te zien valt. Wist je bijvoorbeeld dat er op het plein voor het Pantheon ooit een houten vloer heeft gelegen? Dat er in de zeventiende eeuw een golddigger aan Piazza Navona woonde? Of heb je je misschien weleens afgevraagd of er in het oude Rome ook een red light disctrict was, of waar de naam Colosseum vandaan komt? En aan welke straat woonden beroemdheden als Caravaggio en Fellini eigenlijk?

Aan de hand van de antwoorden op deze vragen en tal van andere Romeinse verhalen maken we het wandelen door de stad interessanter – ook voor wie al eerder in Rome is geweest. Alle grote bezienswaardigheden – van de Trevifontein tot het Pantheon, van Piazza Navona tot het Colosseum en van de Spaanse Trappen tot de Sint-Pieter – komen aan bod. Niet in een alfabetische opsomming, maar in wijk- en themaroutes waarbij we je langs bijzondere monumenten, straten en pleinen leiden. Met hier en daar natuurlijk ook culinaire tips voor de nodige cappuccino-, pasta-, pizza- en gelato-stops.

Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (4) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (7) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (8) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (13) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (14) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (18)

Je kunt zo zelf kiezen of je het liefst een wijk verkent (het mondaine Monti of juist het authentieke Testaccio, de straatjes rondom het Pantheon of het voormalige getto) of aan de hand van een thema allerlei moois in Rome verkent (je kunt bijvoorbeeld flaneren langs de mooiste fonteinen of in de voetsporen treden van niemand minder dan keizer Augustus, Bernini of Caravaggio).

Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (11) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (12) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (19) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (22) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (25) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (27) Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (31)

Klaar voor een paar fijne wandelingen door Rome? Ga dan met ons mee naar de Eeuwige Stad en ontdek de verhalen die zich schuilhouden in de vele straatjes en steegjes van Rome. Andiamo a Roma!

Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (1)

Bestel deze Rome Special voor € 6,95

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ciao-tutti-Special-Rome-leukste-routes-straten-pleinen (33)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *