Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Reis mee naar Saskia’s favoriete plekken in Rome

Ter ere van de verjaardag van Rome, die wordt gevierd op 21 april, heeft Saskia een nieuwe podcast gemaakt, waarin ze je meeneemt naar Rome, waar bijna vijfentwintig jaar geleden haar liefde voor Italië ontkiemde.

Saskia: ‘Mijn eerste voetstappen in Rome herinner ik me als de dag van gisteren. Ik was meteen onder de indruk. Niet zozeer van de grootse monumenten, maar van de sfeer die de stad ademde. De druk gebarende mensen, de pleinen en pleintjes, het gesis van de espressomachines in de vele barretjes, de fonteinen, de restaurantjes waar het geroezemoes van gezellig etende gasten af en toe werd verstoord door een ploppende kurk of een kok die een aria de lucht in slingerde…

Ik kon dan ook niet wachten om meer van de stad te ontdekken. Inmiddels ben ik ontelbaar veel keren in Romes warme omhelzing gedoken. Soms voor enkele dagen, soms voor een paar maanden, maar altijd met ongebreideld enthousiasme, met een hart dat elke keer weer sneller ging kloppen en steeds meer van Rome in zich opnam.

Ik ontdekte steeds weer nieuwe favoriete plekken, maakte lijstjes met nieuwe plaatsen en verhalen om aan nader onderzoek te onderwerpen en ontmoette nieuwe vrienden. Mijn hart en hoofd vulden zich steeds meer met het Romeinse stratenplan.

Ik liet me leiden door het advies van barista’s en beeldhouwers, door taxichauffeurs en toevallige passanten. Ik dwaalde uren rond zonder plattegrond, tot het spinnenweb aan straten en steegjes langzaam maar zeker een herkenbaar geheel werd en dat ik nog altijd beter ken dan mijn eigen stad.

Na al die jaren en talloze bezoeken weet Rome mij nog altijd weer te betoveren en ik weet zeker dat de stad ook jou zal betoveren. Zeker als je mijn favoriete plekken bezoekt die ik in deze nieuwe podcast met je deel!’

Luister naar Saskia’s podcast over Rome

 

We zijn heel benieuwd wat jouw favoriete plekken in Rome zijn. Ga je net als Saskia graag naar het Pantheon of heb je bijzondere herinneringen die zijn verbonden met bepaalde plekken? Laat het ons weten via een mailtje of een reactie onder aan deze blog of op Facebook, Twitter of Instagram.

Nog veel meer tips voor Rome

Ben je op zoek naar meer tips voor Rome? Via deze link laat je je betoveren door de mooiste verhalen over de Eeuwige Stad.

Suggestme tipt de mooiste bezienswaardigheden in Rome. Ook in de gratis Ciao tutti app vind je heel veel Rometips, zodat je er net als Saskia ontelbaar vaak kunt terugkeren om meer moois te zien.

In onze speciale Rome-playlist vind je nog veel meer liedjes over la bella Roma voor als je liever luistert dan leest.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

 1. Ciao Saskia,

  War fijn om je podcast te volgen, je bent meteen zelf weer in Rome !
  En hoewel de stad zelf natuurlijk fantastische is, is en blijft mijn favoriet de Via Appia Antica.
  Teruglopend in het verleden…
  En als ik er nu weer naar toe ga, zal ik zeker op Vespa nog wat verder gaan.
  Bedankt weer !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *