Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Paradise Beach – een dagje naar het strand vanuit Rome

Wordt het in Rome te heet? Check dan dit paradijselijke strand even buiten Rome, waar je lekker kunt afkoelen met een duik in zee.

Rome is een stad die altijd al een sterke band met de zee heeft gehad. De oude Romeinen heersten in de eerste eeuw al over grote delen van de Middellandse Zee. Il Mediterraneo kende geen geheimen voor hen. Tegenwoordig is de macht van Rome behoorlijk geslonken, maar de Romeinen weten nog altijd de beste plekken te vinden – ook aan zee.

Vanuit de stad reis je makkelijk naar een van de vele badplaatsen aan de kust van Lazio. Het bekendste strand vind je in Ostia, maar Saskia neemt je vandaag mee naar haar favoriete strand in de buurt van Rome: Paradise Beach in Maccarese, dat zijn naam eer aan doet en een waar paradijs is:

Om optimaal van een dagje strand te genieten, is het wel goed om te weten dat de meeste Italiaanse stranden geen vrije stranden zijn, zoals in Nederland en België. Een dagje strand betekent een dagje stabilimento, een strandtent waar je een plekje huurt (voor een dag, een week of het hele seizoen), met strandstoelen en parasols. Meestal is er ook een bar en een restaurant, zodat je je over niets anders hoeft te bekommeren dan een goed plekje en een fijn boek.

Romeinen hebben hun vaste stabilimento, en soms zelfs dezelfde stoelen en parasols. Ze gaan er elke keer terug, met steeds dezelfde strandgangers, die naar verloop van tijd vrienden worden. Zo ook Adriana en Gaetano van Paradise Beach, die Saskia inmiddels als familie verwelkomen.

Saskia: ‘In de zomer ga ik al vroeg op pad en drink ik een cappuccino aan de bar terwijl Gaetano de strandbedjes uitklapt en een roodgekleurde parasol in het zand poot. Ik lees, zon en doezel de ochtend weg, tot ik samen met een paar Romeinse vrienden aanschuif voor een groot bord spaghetti alle vongole als lunch, gevolgd door gefrituurde moscardini en een vers gevangen gegrilde vis die door Gaetano aan tafel gefileerd wordt.

Erbij drinken we meestal een Pecorino uit de regio Abruzzo. Na een zomers toetje met fruit van het seizoen (perziken, kersen, watermeloen) keren we terug naar onze lettini (ligbedjes) om de rest van de middag te genieten van een ontspannen dutje onder onze parasol.

Ook in de winter is een dagje strand een heerlijke onderbreking van lange wandelingen door Rome. Paradise Beach is dan alleen geopend tijdens de weekenden en dankzij Romes milde klimaat betekent dit, dat je op een zaterdag of zondag in december of februari kunt genieten van een bord pasta met vongole in de zon, met uitzicht op de zacht kabbelende golven. Ik schreef het al: het is hier écht een paradijsje!

Je vindt Paradise Beach helemaal aan het einde van de Viale dei Monti dell’Ara in Maccarese. Een plek reserveren voor de lunch kan via 0039-066671451.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Stranden die Paradise beach heten vragen er echt om dat je ze bezoekt, haha. Dit ziet eruit als een heel mooi strand en zo’n luie stoel bij een strandtent… daar kan ik wel aan wennen geloof ik. 🙂

  2. Wat een heerlijk stukje paradijs! En tip die we graag delen op onze Rome blog 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *