Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Paradise Beach – een dagje strand vanuit Rome

Dankzij collegablogger Gillian van Gillian’s Lists ontdekte Saskia vlak bij Rome een paradijselijk strand, dat een plekje heeft gekregen in haar nieuwe boek en dat ze ook hier graag met je deelt. Want wat is er heerlijker dan alle indrukken van de stad op je in laten werken terwijl je naar de kabbelende golven staart of een lange strandwandeling maakt…

Rome is een stad die altijd al een sterke band met de zee heeft gehad. De oude Romeinen heersten in de eerste eeuw al over grote delen van de Middellandse Zee. Il Mediterraneo kende geen geheimen voor hen. Tegenwoordig is de macht van Rome behoorlijk geslonken, maar de Romeinen weten nog altijd de beste plekken te vinden – ook aan zee.

Vanuit de stad reis je makkelijk naar een van de vele badplaatsen aan de kust van Lazio. Het bekendste strand vind je in Ostia, maar wij nemen je vandaag mee naar het mooiste strand: Paradise Beach in Maccarese.

Paradise Beach doet zijn naam eer aan en is echt een paradijsje. Om optimaal van een dagje strand te genieten, is het wel goed om te weten dat de meeste Italiaanse stranden geen vrije stranden zijn, zoals in Nederland en België. Een dagje strand betekent een dagje stabilimento, een strandtent waar je een plekje huurt (voor een dag, een week of het hele seizoen), met strandstoelen en parasols. Meestal is er ook een bar en een restaurant, zodat je je over niets anders hoeft te bekommeren dan een goed plekje en een fijn boek.

Romeinen hebben hun vaste stabilimento, en soms zelfs dezelfde stoelen en parasols. Ze gaan er elke keer terug, met steeds dezelfde strandgangers, die naar verloop van tijd vrienden worden. Zo ook Adriana en Gaetano van Paradise Beach, die ons inmiddels als familie verwelkomen.

In de zomer gaan we al vroeg op pad en drinken we een cappuccino in de bar terwijl Gaetano onze strandbedjes uitklapt en een roodgekleurde parasol in het zand poot. We lezen, zonnen en doezelen de ochtend weg, tot we aanschuiven voor een groot bord spaghetti alle vongole als lunch, gevolgd door gefrituurde moscardini en een vers gevangen gegrilde vis die door Gaetano aan tafel gefileerd wordt. Erbij drinken we altijd een gekoelde Pecorino uit de regio Abruzzo, voor we terugkeren naar onze lettini (ligbedjes) om de rest van de middag te genieten van een ontspannen dutje onder onze parasol.

Maar ook in de winter is een dagje strand een heerlijke onderbreking van lange wandelingen door Rome. Paradise Beach is dan alleen geopend tijdens de weekenden en dankzij Romes milde klimaat betekent dit, dat je op een zaterdag of zondag in december of februari kunt genieten van een bord pasta met vongole in de zon, met uitzicht op de zacht kabbelende golven. We zeiden het al: het is hier écht een paradijsje!

Je vindt Paradise Beach helemaal aan het einde de Viale dei Monti dell’Ara in Maccarese. Een plek reserveren voor de lunch kan via 0039-066671451.

Mijn Rome
Nog veel meer tips voor Rome vind je in Saskia’s nieuwe Romeboek: Mijn Rome. Met dit boek onder de arm ontdek je al haar favoriete adresjes, geheime tips en fijne anekdotes. De leukste én lekkerste persoonlijke gids voor elke Romeliefhebber!

Benieuwd? Via deze link bestel je een gesigneerd exemplaar van Mijn Rome!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Stranden die Paradise beach heten vragen er echt om dat je ze bezoekt, haha. Dit ziet eruit als een heel mooi strand en zo’n luie stoel bij een strandtent… daar kan ik wel aan wennen geloof ik. 🙂

  2. Wat een heerlijk stukje paradijs! En tip die we graag delen op onze Rome blog 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *