Ontdek Italië op een Vespa!

Op wereldreis in Rome

Tijdens onze Rome-reizen gaan we graag op zoek naar nieuwe adressen, vergeten hoekjes en inspirerende plekken. Onze ontdekkingstocht door de stad brengt ons echter ook altijd even bij de Libreria del Viaggiatore, de Boekhandel van de Reiziger. Een hemelse plek – als je van reizen, lezen en ontdekken houdt!

Libreria-Viaggiatore-Rome (3)

De Libreria del Viaggiatore ligt – heel toepasselijk – aan de Via dei Pellegrini, de Weg van de Pelgrims, die van het Campo de’ Fiori richting Vaticaanstad voert. Op nummer 78 houden reisliefhebbers stil om zich onder te dompelen in een unieke wereld van reisboeken, reisverhalen, kaarten en gidsen over alle bestemmingen ter wereld.

Uiteraard is er ook een uitgebreid assortiment boeken over Rome en de rest van Italië. Je kunt uren grasduinen in de relatief kleine winkel, die helemaal volgestouwd is met oude en nieuwe boeken, themagidsen en Lonely Planets, atlassen en hier en daar een wereldbol.

Libreria-Viaggiatore-Rome (1) Libreria-Viaggiatore-Rome (4) Libreria-Viaggiatore-Rome (5)Libreria-Viaggiatore-Rome (2)

We gingen dan ook met een flinke stapel nieuwe reisinspiratie naar buiten, naar het dichtstbijzijnde barretje om alvast een begin te maken in de mooiste aanwinst: het nieuwe boek van Sandro Veronesi, Viaggi e Viaggetti (‘Reizen en Reisjes’), waarin hij vertelt over zijn reizen naar onder andere Peru, Sardinië en Amsterdam. We verliezen ons in zijn beschrijvingen van Amsterdam, una città meravigliosa che merita di essere visitate e goduta in lungo e in largo.

Het boek inspireert zo dat we nog net voor sluitingstijd van de Libreria del Viaggiatore de laatste pagina omslaan, na een inspirerende reis om de wereld in hartje Rome.

Libreria del Viaggiatore
Ook een bezoek brengen aan deze wereldse plek in Rome? De reisboekhandel aan de Via dei Pellegrini 78 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Op maandag is de boekhandel alleen ’s middags geopend.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *