Download gratis de Ciao tutti app

Libreria del Viaggiatore – op wereldreis in Rome

Tijdens onze Rome-reizen gaan we graag op zoek naar nieuwe adressen, vergeten hoekjes en inspirerende plekken. Onze ontdekkingstocht door de stad brengt ons echter ook altijd even bij de Libreria del Viaggiatore, de Boekhandel van de Reiziger. Een hemelse plek – als je van reizen, lezen en ontdekken houdt!

Libreria-Viaggiatore-Rome (3)

De Libreria del Viaggiatore ligt – heel toepasselijk – aan de Via dei Pellegrino, de Weg van de Pelgrim, die van het Campo de’ Fiori richting Vaticaanstad voert. Op nummer 165 houden reisliefhebbers stil om zich onder te dompelen in een unieke wereld van reisboeken, reisverhalen, kaarten en gidsen over alle bestemmingen ter wereld.

Uiteraard is er ook een uitgebreid assortiment boeken over Rome en de rest van Italië. Je kunt uren grasduinen in de relatief kleine winkel, die helemaal volgestouwd is met oude en nieuwe boeken, themagidsen en Lonely Planets, atlassen en hier en daar een wereldbol.

Libreria-Viaggiatore-Rome (1) Libreria-Viaggiatore-Rome (4) Libreria-Viaggiatore-Rome (5)Libreria-Viaggiatore-Rome (2)

We gingen dan ook met een flinke stapel nieuwe reisinspiratie naar buiten, naar het dichtstbijzijnde barretje om alvast een begin te maken in de mooiste aanwinst: het nieuwe boek van Sandro Veronesi, Viaggi e Viaggetti (‘Reizen en Reisjes’), waarin hij vertelt over zijn reizen naar onder andere Peru, Sardinië en Amsterdam. We verliezen ons in zijn beschrijvingen van Amsterdam, una città meravigliosa che merita di essere visitate e goduta in lungo e in largo.

Het boek inspireert zo dat we nog net voor sluitingstijd van de Libreria del Viaggiatore de laatste pagina omslaan, na een inspirerende reis om de wereld in hartje Rome.

Libreria del Viaggiatore
Ook een bezoek brengen aan deze wereldse plek in Rome? De reisboekhandel aan de Via dei Pellegrino 165 is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 19.30 uur.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *