Download gratis de Ciao tutti app!

Met de hele familie naar Rome | Capitool Familiegids Rome

In het prachtige Rome komt de geschiedenis tot leven. Ook voor kinderen – en al helemaal als je ze verhalen en details vertelt van de sensationele werkelijkheid achter de indrukwekkende gebouwen en mooie kunstwerken.

Bezoek aan de hand van Capitool Familiegids Rome niet alleen het Colosseum en de Sint Pieter, maar verken ook het labyrint van smalle straatjes en vind oude Romeinse zuilen in renaissance-paleizen, Egyptische obelisken in barokke fonteinen en ondergrondse verborgen kerken.

Piazza-Navona-Rome

De Familiegids Rome is de perfecte gids voor een heerlijk ontspannen vakantie met het hele gezin, waarbij zowel onvergetelijke, culturele bezienswaardigheden als leuke gezinsuitjes aan bod komen. De gids is geschreven door en voor ouders, zodat iedereen maximaal kan genieten van de reis naar de hoofdstad van Italië.

Je vindt er tal van gekke weetjes, quizvragen en activiteiten voor kinderen. Bij veel bezienswaardigheden worden bovendien suggesties gegeven om te spelen en te picknicken. Kaarten laten zien waar de dichtstbijzijnde parken, speeltuinen en toiletten zijn. Zo wordt een bezoek aan Rome voor iedereen onvergetelijk!

Piazza-Navona

Een klein voorproefje op en om Piazza Navona: ‘Romes beroemdste en spectaculairste piazza, Piazza Navona, is omgeven door cafés en wordt gedomineerd door de Egyptische obelisk, waterpartijen en glanzende beelden van Bernini’s Fontana dei Quattro Fiumi.

Het ovale piazza ligt op de plek van een oud stadion en is lang het sociale centrum van de stad geweest, waar astrologen, barbieren en tandentrekkers hun diensten aanboden, muzikanten en acrobaten zorgden voor vermaak, en waar in de renaissance carnaval werd gevierd met steekspelen, races en verkleedpartijen. Nu bruist het er nog steeds.’

Kinderen worden uitgedaagd om in Bernini’s fontein op zoek te gaan naar:
*een stapel munten
*een cactus
*een slang
*een zeemonster
*een palmboom
*een riviergod die zich verbergt
*een roeispaan

Ook leuk voor volwassenen, want we verklappen hier nog niks! Maar vergeet ook de beide andere fonteinen niet, de Fontana del Moro en de Fontana di Nettuno, want ook hier vind je mooie details:

Piazza-Navona-fontein (1) Piazza-Navona-fontein (2)

Familiegids Rome geeft ook nog een paar kindvriendelijke tips rondom het Piazza Navona:

*Berté is een van de beste speelgoedzaken van Rome, met poppen, poppenhuizen en genoeg knuffeldieren om een dierentuin te openen (Piazza Navona 108)

*Casa e Bottega Café is een gastvrij café, perfect voor een ontbijt of lunch met heerlijke broodjes (Via dei Coronari 138)

*het Museo Nazionale Romano Palazzo Altemps is een geweldige plek voor een regenachtige dag. Kijk uit naar het fragment van een plaat met daarin gesneden taferelen van het navigium isidis (letterlijk: ‘vaartuig van Isis’), een oud Romeins feest ter ere van de godin Isis dat het begin van het zeevaartseizoen markeerde. Je ziet bange bavianen, de stierengod Bes en dansende vrouwen.

Ten slotte nog een laatste leuk weetje: ‘Lopen over de drukke Via dei Coronari was ooit gevaarlijk. In het jubeljaar 1450 stierven tweehonderd pelgrims doordat ze werden doodgedrukt of verdronken. Bij het oversteken van de Ponte Sant’Angelo vielen velen van de brug in de Tiber.’

Lees nog veel meer leuke weetjes in

Capitool-Familiegids-Rome

Familiegids Rome | ISBN 9789000331611 | Capitool Reisgidsen | bestel Capitool Familiegids Rome via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.