Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Angelina a Trevi – koffie drinken op een steenworp afstand van de Trevifontein

Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (7)

In de buurt van de grote bezienswaardigheden in Rome – het Colosseum, de Sint-Pieter en de Trevifontein – is het niet altijd makkelijk om een fijn adresje te vinden voor een cappuccino, een espresso of een glas wijn. Veel cafés en restaurants rondom de grote trekpleisters zijn echte tourist traps. J

e kunt er natuurlijk best een cappuccino of een cola bestellen als de nood hoog en dorstig is, maar wij lopen liever nét een straatje verder om op een écht leuke plek te genieten van een welverdiende pauze tijdens een dagje Rome.

Vlak bij de Trevifontein ontdekten we een heel fijn adresje: Angelina a Trevi. Angelina runde al een fijn restaurant in Testaccio, maar sinds enige tijd kun je ook in de buurt van de beroemdste fontein ter wereld van haar gastvrijheid genieten.

Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (5)Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (1)

Het cafeetje is lekker laagdrempelig, met fijne fauteuils in de grote deuropeningen, zodat het net is alsof je op een terrasje plaatsneemt. Saskia bestelde dit keer een ijskoffie, maar uiteraard maken ze er ook romige cappuccino’s, straffe espresso’s en alle andere Italiaanse koffievarianten voor je. Er is een enorme keuze aan thee en Willemijn testte de sapjes. Afhankelijk van het seizoen zijn er extra’s als granita of warme drankjes.

Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (3) Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (8) Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (9)

Op tafel liggen verse kranten (Italiaanse én buitenlandse) en er is een selectie zoetigheden, met onder andere huisgemaakte tiramisù (die wordt geserveerd in een jampotje). Alleen al daarvoor gaan we volgende keer zeker terug!

Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (2) Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (4) Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (6)

Wie meer wil eten, kan terecht bij het restaurant naast het café. Er is een Italiaans menu, met gerechten die wisselen naar gelang de seizoenen. Brunchen kun je er ook, doordeweeks tussen 12.00 en 15.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Een heerlijkheid, zo vlak bij de Trevifontein!

Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (10) Angelina-Caffe-Trevi-fontein-Rome (11)

Wie net als wij wil genieten van Angelina’s specialiteiten en de bijzonder huiselijke sfeer, kan elke dag van negen uur ’s ochtends tot middernacht terecht aan de Via Poli 27. Je loopt hiervoor links langs de Trevifontein. Dat is meteen al de Via Poli, maar voor Angelina a Trevi moet je helemaal aan het eind van dit straatje zijn – je moet de Via del Tritone daarvoor nog even oversteken.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *