Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een wandeling door de Trevifontein

Ook al zijn Saskia en Willemijn samen al meer dan vijftig keer in Rome geweest, er zijn nog altijd dingen die nog op de bucket list staan. Een van die dingen is midden in de Trevifontein staan, net als Anita Ekberg in La Dolce Vita.

Normaal gesproken kan dat natuurlijk niet. Zodra je maar iets te lang kijkt naar het water in de fontein, houdt een politieagent je goed in de gaten. Op de rand staan is er al niet bij, laat staan door de fontein wandelen zoals La Ekberg in de film deed.

Maar sinds de Trevifontein in de steigers staat voor een grootschalige restauratie (die geheel wordt gefinancierd door modehuis Fendi), kun je gewoon door de Trevifontein wandelen:

Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (7)

Een speciale loopbrug, die van april tot en met oktober van 9.30 uur tot 21.00 uur geopend is, biedt je de mogelijkheid om dwars door het bekken van de fontein te wandelen. Helaas niet wadend door het water, maar dat mag de pret niet drukken.

Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (5)

Dankzij de loopbrug zie je de restaurateurs van redelijk dichtbij aan het werk en kun je het marmeren paard bijna over zijn neus aaien. Bijna, want ook nu zijn ze vrij streng en word je toch vooral gemaand om door te lopen.

Toch kunnen we hier en daar even stil staan om foto’s te maken en zelfs even te poseren. We staan immers niet elke dag midden in de Trevifontein!

Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (8) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (10) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (12) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (13) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (14)Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (1) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (2) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (3)

Wie ook door de Trevifontein wil wandelen: de restauratiewerkzaamheden duren waarschijnlijk nog in elk geval tot oktober 2015. Muntjes gooien is er tot die tijd overigens niet bij, in elk geval niet vanaf de loopbrug. Al getuigt de bodem van de fontein dat er ook tijdens de grote drooglegging van de Trevi heel wat extra geld wordt ingezameld.

Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (6) Rome-restauratie-Trevi-fontein-loopbrug (9)

Misschien dat Fendi dan een paar duizend euro elders kan investeren. Wij zijn in elk geval weer een onbetaalbare ervaring rijker!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *