Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Gatsby Cafè – knusse huiskamer in een historische hoedenwinkel

Na ons bezoek aan het Palazzo Massimo alle Terme togen we naar het Piazza Vittorio Emanuele II. Onder de portici, galerijen, die je langs de vier zijden van het plein vindt, huist sinds kort het knusse Gatsby Cafè, op de plek van Galleria Venturini, een oude cappelleria (hoedenwinkel). Waar ooit vilten hoeden en petten lagen opgestapeld, lees je nu de krant onder het genot van een kopje koffie of een broodje.

Veel van de oude winkel is nog bewaard gebleven: de oude belettering op de bovenste verdieping, de voormalige winkelpui waarachter de kleine keuken te vinden is, de houten dressoirs waar de hoeden op werden uitgestald… Ook de barista’s houden de historie van de winkel in ere: ze dragen allemaal een mooie hoed of pet.

We worden echter niet alleen verwend door de barista’s van Gatsby Cafè zelf. Speciaal voor ons heeft Gatsby Cafè de handen in elkaar geslagen met een aantal lekkere adresjes uit de buurt, hetgeen resulteert in een rijk buffet.

Naast verse fruitsappen, soep en broodjes uit de keuken van Gatsby Cafè zijn er lekkernijen van Panella en overheerlijke crostini en melanzane alla parmigiana van Radici (Via Emanuele Filiberto 38).

Voor toe zijn er ijskoude sampietrini: vierkante ijstaartjes bedekt met pure chocolade, die zijn vernoemd naar de vierkante straatstenen die overal in Rome te vinden zijn. Een prachtig eerbetoon aan de Romeinse straatsteentjes, die je kunt proeven bij Gelateria Fassi, bij de Romeinen beter bekend als Palazzo del Freddo.

Voor we zelf de Romeinse straatstenen weer betreden, drinken we nog een espresso aan de bar beneden – waar handen en hoeden in een vaardige choreografie door de kleine ruimte dansen om elke bestelling in orde te maken. Het is een dans waar we uren naar kunnen kijken, zeker in zo’n historische setting als deze.

Je vindt Gatsby Cafè aan Piazza Vittorio Emanuele II 106. Het is dagelijks geopend van zeven uur ’s ochtends tot middernacht (en op vrijdag en zaterdag zelfs tot twee uur ’s nachts).

foto’s: Carola Willemsen

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *