Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti City Walks Rome – ontdek de wijken Monti en Testaccio

Natuurlijk moet je in Rome het Pantheon bezoeken, over het Forum Romanum wandelen en de koepel van de Sint-Pieter beklimmen.

Maar misschien nog wel leuker is het om de wat onbekendere wijken van de stad te verkennen, waar het bruist van het echte Romeinse leven. Onze twee favoriete wijken in Rome zijn Monti, vlak bij het Colosseum, en Testaccio, het kloppend hart van culinair Rome.

City-Walks-Rome-Monti-Testaccio

Monti – food, fashion & art in Rome

Op de plek van het nu hippe Monti lag ooit de Subura, een dichtbevolkte en arme volkswijk in het Rome van de oudheid, vol sjacheraars en prostituees. Tegenwoordig wordt deze wijk bevolkt door kunstenaars, ambachtslieden, designers, architecten en schrijvers, die voor een creatieve bohemiensfeer zorgen.

Rome-Monti

De wijk heeft, ondanks de inmiddels flink gestegen huizenprijzen, altijd een shabby chic karakter weten te behouden en is the place to be voor wie op zoek is naar vintage, handwerk, alternatieve modeboetieks, hippe cafés, wijnbars en restaurants en street food van de beste kwaliteit. In onze wandeling krijg je the full Monti: een hele dag in een van de hipste wijken van Rome. Andiamo?

Download de City Walk in Monti

Testaccio – het hart van de Romeinse keuken

Testaccio is een waar paradijs voor foodies. Deze volksbuurt, die door toeristen vaak wordt overgeslagen tijdens een bezoek aan Rome, maar die door de Romeinen veel en vaak wordt bezocht, is het kloppend hart van de Romeinse keuken.

Dankzij de grote markt, de vele restaurants, delicatessenzaken en de lange culinaire geschiedenis is Testaccio een must see als je écht van Rome wil proeven!

Rome-Testaccio

Ook op cultureel gebied laat de wijk van zich horen. Het Campo Cestio, het kerkhof waar veel niet-katholieke buitenlanders hun laatste rustplaats vonden, is dankzij de vele beelden een waar openluchtmuseum, met de indrukwekkende Piramide die erover waakt.

Voor moderne kunst zorgt het MACRO, met expositieruimtes die nog altijd de vroegere functie van dit gebouw, een voormalig slachthuis, onthullen. Laat je verrassen door Testaccio en wandel met ons mee langs alle hoogtepunten in deze honderd procent Romeinse wijk!

Ciao-tutti-City-Walk-Rome-Testaccio

Download de City Walk in Testaccio

Veel wandel-, kijk- en proefplezier in Rome!

De Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail de link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt de wandeling vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (smartphone, laptop, computer en/of tablet) van alle moois genieten. In de City Walk vind je een link naar de route in Google Maps.

Zin in nog meer stadswandelingen in Italië?

Check dan onze complete collectie City Walks en wandel met ons mee door onder andere Turijn, Verona, Bologna, Venetië, Florence en Napels.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *