Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Campo de’ Fiori – het marktleven in Rome

Voor een kijkje in het leven van de Romeinen is een bezoek aan een markt een absolute must. Naast al het heerlijke marktwaar vormen de bezoekers een waar schouwspel waar je urenlang zoet mee kan zijn. Mensen beoordelen het koopwaar en struinen de markt af naar goede koopjes. Met veel bravoure wordt er onderhandeld over de prijzen. Elena legde tijdens een tweedaagse fotografietour in Rome dit levendige tafereel vast op het Campo de’ Fiori in hartje Rome.

Campo-de-Fiori-markt-Rome (1)

Elena: ‘In het artikel over foto’s maken van Rome by night deelde ik al een vuistregel over de sluitertijd bij foto’s in het donker. Voor foto’s bij daglicht en met veel beweging is er ook zo’n vuistregel. Dan geldt dat je de zoomafstand juist verdubbelt om de minimale sluitertijd te bepalen. Bij een detailfoto (55mm) betekent dat een sluitertijd van minimaal 1/110. Kies je voor een langzamere sluitertijd, dan loop je het risico dat je foto onscherp is.

Francesco raadt verder aan om het diafragma overdag tussen f/8 en f/11 te houden. Een kleiner diafragma (hoger getal) kan een waas over de foto veroorzaken, door de manier waarop het licht dan door de kleine opening van het diafragma geforceerd wordt.

Campo-de-Fiori-markt-Rome (2) Campo-de-Fiori-markt-Rome (3) Campo-de-Fiori-markt-Rome (4) Campo-de-Fiori-markt-Rome (5) Campo-de-Fiori-markt-Rome (6)

Door bij het fotograferen de camera op ellebooghoogte te houden, heb ik een ander perspectief gecreëerd. Bovendien is dit een handige tip als je mensen niet wilt afschrikken met je camera. Zorg dat de instellingen goed staan, houd je camera voor je en klik in het rond. Het levert vaak verrassend leuke beelden op!’

Campo-de-Fiori-markt-Rome (7) Campo-de-Fiori-markt-Rome (8) Campo-de-Fiori-markt-Rome (9) Campo-de-Fiori-markt-Rome (10) Campo-de-Fiori-markt-Rome (11) Campo-de-Fiori-markt-Rome (12)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ik ga binnenkort ook naar Rome als ik mijn taalcursus heb afgerond. Ik wilde toch wel graag een beetje Italiaans preken voor ik naar Italie reis. Ik ben ook helemaal weg van fotograferen. Dus ik ga ook zeker even kijken of ik een dag mee kan met een fotograaf in Rome. Lijkt me erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *