Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Anna Magnani – straatkunst bij de Mercato Trionfale in Rome

Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (4)

Een van de meest legendarische dames uit de geschiedenis van Rome, Anna Magnani, schittert sinds kort op de trappen bij de Nuovo Mercato Trionfale (aan de Via Andrea Doria, in de Romeinse wijk Prati). Magnani is vereeuwigd door de Italiaanse straatkunstenaar David Vecchiato, die bij de Romeinen beter bekend staat als Diavù.

Anna Magnani, die in 1908 in Rome werd geboren, is bij het grote publiek vooral bekend vanwege haar rol in Roma, Città Aperta (1945). Op de trappen van de Nuovo Mercato Trionfale is twee keer een portret van haar te zien: we zien haar breed lachend, met een kat in haar armen, en dromerig, terwijl ze een hond omhelst. De trap was de afgelopen weken net een groot schildersdoek, waar Diavù dag na dag aan werkte om de beroemde Romeinse filmdiva tot leven te weken.

Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (1) Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (2) Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (6) Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (7) Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (8)Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (5) Diavu-Anna-Magnani-Rome-street-art (5a)foto’s: Vincenzo de Francesco | La Repubblica

Diavù’s portretten van Anna Magnani maken deel uit van het project Pop Stairs, waarvoor hij eerder onder meer Ingrid Bergman (Via Flamignano, bij het station Ipogeo degli Ottavi) en Elena Sofia Ricci (Via Ugo Bassi, in Trastevere) schilderde. Ook is Diavù degene die filmregisseur en dichter Pier Paolo Pasolini schilderde op de façade van de voormalige Cinema Impero aan de Via Acqua Bullicante (in de wijk Tor Pignattara).

Diavu-Pasolini-Rome

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *