Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Affogato di zabaione – verdronken verwennerij van Fiocco di Neve

Saskia’s favoriete koffievariant voor speciale momenten is de affogato al caffè, een simpele maar meer dan smakelijke koffie. Letterlijk betekent affogato al caffè ‘verdronken in de koffie’. Deze benaming verwijst naar het bolletje ijs dat je in de koffie serveert en dat als het ware verdrinkt in de espresso.

fiocco-di-neve-rome-affogato-zabaglione-7

Bij Fiocco di Neve (aan de Via del Pantheon 51 in Rome), een koffiebar annex gelateria, vind je op het menu de beste combinatie van koffie en ijs die er bestaat: affogato di zabaione. Je kunt kiezen uit een piccolo, media of grande portie, waarbij Saskia in elk geval nooit voor een kleine portie gaat… De rijke romige smaak van de zabaione (een romige vla gemaakt van eidooiers, suiker en marsala) is namelijk te lekker om slechts van een paar lepeltjes te genieten.

fiocco-di-neve-rome-affogato-zabaglione-1 fiocco-di-neve-rome-affogato-zabaglione-2 fiocco-di-neve-rome-affogato-zabaglione-4 fiocco-di-neve-rome-affogato-zabaglione-5 fiocco-di-neve-rome-affogato-zabaglione-6

Extra zoete koffie bij Panella
Dol op zabaione maar niet op ijs? Bij Panella (Via Merulana 54) krijg je op verzoek een flinke dot zabaione in je cappuccino of espresso. Koffie drinken is hier sowieso een heerlijke ervaring. Niet alleen vanwege de prachtige espressomachine die in het midden van de zaak de show steelt, maar ook vanwege de lekker uitgebreide collectie dolci – van chocoladetaartjes tot roomcroissantjes, van gebakjes met vers fruit tot chocoladebroodjes.

panella-rome-koffie-zabaione

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Antoinette Goes

    En waar zijn deze lekkertjes in Nederland te verkrijgen??

  2. Niet… Al kun je het natuurlijk wel zelf maken, met zabaione, espresso en een bol ijs!

  3. Bedankt voor de tip. In juni gaan we een week naar Rome en dan gaan we dit zeker proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *