Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Onze beste tips voor restaurants en pizzeria’s in de buurt van het Colosseum – voor lunch, aperitivo en diner

Heb je na je bezoek aan het Colosseum trek in een uitgebreide lunch of diner, een snelle pasta of een goede pizza(punt)? In de directe omgeving van dit drukbezochte Romeinse monument vind je naast veel tourist traps gelukkig ook genoeg opties waar je echt lekker kunt eten, tussen de locals die hier graag komen (al weten sommige slimme toeristen deze plekjes ook te vinden).

Saskia deelt de beste tips voor elk moment van de dag, met name in de wijken Celio en Monti, met aparte tips voor pizza en aperitivo. Buon appetito!

Saskia met Elyssa, Sara, Franka & Carl bij Il Bocconcino

Culinair genieten in de wijk Celio

De wijk Celio is een stukje Rome waar veel Romeinen wonen en nog relatief weinig toeristen te zien zijn. Ons favoriete restaurant hier is Il Bocconcino (Via Ostilia 23), met op de kaart veel Romeinse gerechten die soms een eigen twist krijgen.

Zo at Saskia er een heerlijke cacio e pepe met pistache en roze peper. Er wordt veel gebruik gemaakt van Slow Food-producten, waardoor de smaak van de gerechten bovengemiddeld goed is.

Een ander fijne plek voor Romeinse gerechten is restaurant I Clementini (Via di San Giovanni in Laterano 106). Net zo Romeins eet je bij La Taverna dei Quaranta (Via Claudia 24), met naast klassiekers ook altijd een aantal dagverse specialiteiten, en bij Trattoria Luzzi (Via di San Giovanni in Laterano 88).

Liefhebbers van vis reserveren een tafeltje bij Il Tempio di Iside (Via Labicana 50), een van de beste visrestaurants van de stad. Het is goedkoop, maar een diner is hier dan ook echt een avondje uit.

Wil je echt iets bijzonders? Voor een elegant etentje with a view reserveer je een tafeltje bij Aroma (Via Labicana 125), het sterrenrestaurant in Palazzo Manfredi. De chef-kok kookt de sterren van de Romeinse hemel en het uitzicht op het Colosseum maakt het helemaal af. Aroma is geopend voor zowel lunch als diner.

foto: Romewise

Monti – de  lekkerste adresjes in deze wijk

De Via Urbana is een van de lekkerste straten van Monti. Aan deze straat vind je heel wat van onze favoriete adresjes. Voor een goed gevuld broodje ga je naar Zia Rosetta (Via Urbana 54). Even verderop kun je voor ontbijt, koffie, lunch, aperitivo en diner aanschuiven bij Urbana 47 (zoals de naam al doet vermoeden op nummer 47). Lees ook: Via Urbana – de lekkerste straat van Rome.

Op due passi, twee passen, van het Colosseum zit een authentieke Romeinse taverne verstopt, met op het menu veel Romeinse klassiekers: Taverna Romana (Via della Madonna dei Monti 79). Vooral de cacio e pepe is hier onovertroffen!

IJsliefhebbers moeten écht naar Fatamorgana (Piazza degli Zingari 5). In de vitrine vind je sprookjesachtige smaken die wisselen met het seizoen. Wat denk je van smaken als pesche al vino (perziken in witte wijn), pompoen, worteltaart, gorgonzola, venkel-honing-drop of chocolade met rozemarijn. Niet zo’n avontuurlijke ijseter? Er zijn ook heel veel soorten sorbet- en roomijs, van vanille tot passievrucht, van aardbei met citroen tot chocolade.

Ontbijten kan bij Ciuri Ciuri (Via Leonina 18-20). Hier maken ze namelijk volgens ons de lekkerste cornetti (croissantjes) van Rome, die pas na je bestelling worden gevuld met room. Ook bij Bar La Licata (Via dei Serpenti 165) en La Casetta dei Monti (Via della Madonna dei Monti 62) kun je terecht voor een goede cappuccino en verser dan verse cornetti.

De lekkerste pizza in de buurt van het Colosseum

De lekkerste pizza in de schaduw van het Colosseum vind je bij Pizzeria Li Rioni (Via dei SS Quattro 24). Voor veel Romeinen die in de buurt van het Colosseum wonen, is dit een adresje waar ze al jarenlang minimaal één keer in de week aanschuiven. Wil je slechts een stuk pizza als snelle lunch? Ga dan naar Sforza Piero (Via Celimontana 17)!

In Monti geniet je van een goede pizza bij Grazie a Dio è Venerdì (Via dei Cappocci 1) of bij Pizzeria Alle Carrette (Via della Madonna dei Monti 95).

Bijzondere pizza’s vind je bij Trieste Pizza (Via Urbana 112). Ze maken hier kleine pizza’s volgens recept uit Pescara (in de regio Abruzzo), met allerlei soorten toppings. Onze favoriet is die met salsiccia e friarelli. In een naastgelegen pand vind je tafeltjes waar je je pizza ter plekke kan opeten, maar meenemen kan natuurlijk ook.

Aperitivo & cocktails bij het Colosseum

Voor een goed glas wijn ga je naar Divin Ostilia (Via Ostilia 4) in de wijk Colle Oppio. Een enorm uitgebreid aperitivo-buffet vind je bij Oppio Caffè (Via delle Terme di Tito 72).

In Monti is Al Vino Al Vino (Via dei Serpenti 19) een fijne wijnbar met een goede reputatie en een enorme wijnkaart (plus een menu vol lekkere hapjes). Probeer zeker de caponata (Siciliaanse groentemix) en de taleggio.

De fontein op het Piazza Madonna dei Monti is het bruisende middelpunt van Monti. Onze favoriet aan dit plein is Civico 4, op de hoek van Piazza Madonna dei Monti en de Via del Boschetto, voor een ruime keuze aan wijn per glas en goedgevulde bordjes met lekkers voor erbij.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *