Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geniet van de mooiste liedjes over / uit Puglia!

Tijdens een vakantie in Puglia kun je er zeker van zijn dat de voetjes van de vloer gaan. Laat je verleiden door de fascinerende taal van muziek en het opzwepende ritme van de bijbehorende dansen. Het geluid van een mandoline of tamboerijn is genoeg om oude rituelen tot leven te wekken en diep in de lokale cultuur te duiken!

Om alvast in de stemming te komen voor je vakantie naar de hak van de laars, hebben we een playlist voor je samengesteld met vijftig liedjes over / uit Puglia, van onder meer Negramaro, Terraròss, Domenico Modugno, Bruno Petrachi, Sud Sound System en Folkabbestia.

Luister ze allemaal via deze Spotify-playlist (die je gratis kan beluisteren als je je aanmeldt bij Spotify). Hiermee kun je je meer dan drie uur lang onderdompelen in de hak van de laars. Wedden dat je meteen vrolijk wordt als deze opzwepende muziek uit je speakers klinkt…

Als kleine toegift een liedje dat we niet op Spotify terug kunnen vinden, maar dat Gerard van Masseria Cesarina ons tipte en dat we jullie niet willen onthouden:

Geniet van het ritme van Puglia!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

 1. Chimica daar draait de hele aarde op
  Dank voor vertaling tekst Jovanotti
  Heerlijke attentie voor ons lezers
  en Italianofielen of Italianisti
  cq romantische zielen

  i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *