Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Ciao tutti tipt: de lekkerste adresjes van de Monferrato

Tijdens onze tour door de Monferrato in Piemonte ontdekken we niet alleen wat voor moois de streek allemaal te bieden heeft; we testen ook talloze ristoranti en trattorie, om zoveel mogelijk te proeven van al het heerlijks dat dit gebied te bieden heeft. We delen onze favorieten graag met jullie: de drie lekkerste adresjes vind je hieronder!

La Torre

#1 Ristorante La Torre in Casale Monferrato
In het sfeervolle Ristorante La Torre (Via Candiani d’Olivola 36, Casale Monferrato) eet je op stand en proef je uitsluitend de beste smaken van de streek. Wij mochten onder andere een klassieke vitello tonnato, een verrukkelijke risotto met peperoni rossi en gorgonzola en een onvervalste zabaglione proeven, buonissimo!

La Curia

#2 Osteria La Curia in Acqui Terme
Om de hoek bij La Bollente, de beroemde fontein in het hart van het pittoreske Acqui Terme, vind je een fijne, ongedwongen sfeer bij Osteria La Curia (Via della Bollente 72, Acqui Terme). Het is een absolute aanrader om hier te gaan eten als je in Acqui Terme bent. Wij mochten onder meer onze tanden zetten in een gefrituurde courgettebloem gevuld met mozzarella en ansjovis en een huisgemaakte tortellini…

Civalieri

#3 Ristorante Corte dei Civalieri in Quattordio Alessandria
Eten met sterren doe je bij Corte dei Civalieri, het onovertroffen restaurant van het prachtige relais en wellnesscentrum Rocca Civalieri (Strada Cascina Rocca Civalieri 23, Quattordio Alessandria). Hier aten we de meest bijzondere gerechten, allemaal huisgemaakt en met zichtbare passie bereid en geserveerd door de kok, die meerdere malen aan onze tafel stond om zich ervan te vergewissen dat het ons aan niets ontbrak. Met stip het beste adres dat wij in de hele streek zijn tegengekomen!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *