Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Street art: Giovanni Falcone en Paolo Borsellino

Vanaf ons huidige verblijf in Palermo, Zephyr Boat & Breakfast in de haven van de stad, kijken we prachtig uit op een van de nieuwste street art-aanwinsten in de stad: het dubbelportret van Giovanni Falcone en Paolo Borsellino.

De murales prijkt op de gevel van het Istituto Nautico en is een prachtig portret van de twee onderzoeksrechters die streden tegen de maffia.

Het werk van de Siciliaanse street artists Rosk en Loste werd onthuld op 19 juli 2017, precies vijfentwintig jaar na de aanslag in de Via d’Amelio, waarbij Borsellino om het leven kwam. Falcone was twee maanden eerder al door de maffia omgebracht.

foto’s: Mike Palazzotto | La Repubblica Palermo

Een prachtige plek om even stil te staan bij de woorden van Borsellino: ‘È normale che esiste la paura, in ogni uomo. L’importante è che sia accompagnata dal coraggio. Non bisogna lasciarsi sopraffare dalla paura, altrimenti diventa un ostacolo che impedisce di andare avanti.’ (Het is normaal dat iedereen bang is. Het belangrijkste is dat deze angst gepaard gaat met moed. Laat angst niet de boventoon voeren, anders wordt het een obstakel dat je verhindert vooruit te komen.)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *