Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Poppentheater in Palermo

Een van de leukste musea van Palermo is het Museo Internazionale delle Marionette, het Marionettenmuseum. Het museum ligt aan het Piazza Antonio Pasqualino, vlak bij Piazza Marina.

Sicilian puppet

Eenmaal over de drempel ben je in een heel andere wereld, die wordt bevolkt door zo’n drieduizend marionetten die allemaal gemaakt zijn op Sicilië. Hiermee heeft het museum een van de grootste en meest diverse poppencollecties ter wereld.

De poppen zijn uiteraard niet gemaakt voor het museum. Vroeger, zo ongeveer tot vlak na de Tweede Wereldoorlog, waren de poppen volop in gebruik. Poppenspelers trokken het hele eiland over om in hun eigen poppentheaters verhalen te vertellen.

De marionetten beleefden dankzij de vaardige handen van de poppenspelers vele avonturen, die ademloos werden bekeken door kinderen én hun ouders. Wie geluk heeft, kan tijdens zijn bezoek aan het museum ook een voorstelling bijwonen, waarbij de poppenspeler de touwtjes stevig in handen houdt om de marionetten de mooiste verhalen te laten vertellen…

poppen-theater-pupi-Palermo (3)

Naar het poppentheater!

Wil je een voorstelling bijwonen, dan kun je in Palermo terecht bij Teatro dell’Opera dei Pupi di Enzo Mancuso of in het Teatro di Via Bara, waar de familie Cuticchio de poppen laat dansen.

poppen-theater-pupi-Palermo (2)

De poppencollectie van het Palazzo Branciforte

Een mooie mix van oud en nieuw is te vinden in het Palazzo Branciforte, aan de Via Bara all’Olivella 2. Binnen de muren van dit authentieke Palermitaanse palazzo vind je, sinds een grote restauratie in 2007, een keur aan kunst: van de schitterende collectie van de Fondazione Siciliana tot een enorme bibliotheek.

Ook vind je hier de Città del Gusto, de kookschool van Gambero Rosso. Er zijn tevens een restaurant, een fijne museumwinkel, een boekhandel en een auditorium. Een perfecte combinatie van culturele en culinaire hoogstandjes!

Branciforte-Palermo (3)Branciforte-Palermo (1) Branciforte-Palermo (2)

Daarnaast biedt het palazzo onderdak aan een schitterende collectie theaterpoppen:

poppentheater-Branciforte (3) poppentheater-Branciforte (4) poppentheater-Branciforte (6)foto’s: Palazzo Branciforte

Meer lezen over Palermo en het kleurrijke westen van Sicilië?

Geniet van al het moois dat het weelderige westen van Sicilië te bieden heeft met onze ruim driehonderd pagina’s tellende Special. Met kleurrijke carri, pracht en praal in Palermo, zonnige zoutpannen, knapperige cannoli gevuld met romige ricotta en zonnige stranden.

 Bestel deze Ciao tutti Special

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en/of tablet) opslaan om van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *