Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bekijk Napels door de ogen van fotograaf Ciro Pipoli

Napels is een favoriete bestemming voor fotografen, met dank aan de kleurrijke steegjes, de street art en de levendige markten. Ook in Napels zelf zijn er veel fotografen die geen genoeg krijgen van hun eigen stad.

Een van onze favoriete fotografen is Ciro Pipoli. Misschien heb je zijn werk afgelopen zomer wel voorbij zien komen. Hij fotografeerde namelijk acteur Michele Morrone voor Dolce & Gabbana, met de straten van Napels als decor.

Iris & Joël van Ontdek Napels kennen Ciro goed en interviewden hem voor Ciao tutti. Lees snel verder om kennis te maken met Ciro en zijn betoverende foto’s – en ontdek hoe je zijn foto’s kunt bestellen om thuis te genieten van het prachtige Napels.

Ciao Ciro, kun je je even voorstellen aan de lezers?
Ciao! Ik ben Ciro Pipoli, 24 jaar oud. Ik ben geboren in het hart van Napels; in de steegjes van de Quartieri Spagnoli.

Waar komt je passie voor fotograferen vandaan?
Toen ik zestien was, ontstond mijn passie voor fotograferen, dankzij Instagram. Ik maakte een account aan op het platform en zag foto’s van over de hele wereld. Het inspireerde me om ook te gaan fotograferen, toen nog met een oude mobiele telefoon. Sindsdien ben ik niet meer gestopt en inmiddels fotografeer ik ook met een echte camera.

Wat wil je vertellen met je foto’s over Napels?
Met mijn foto’s van Napels wil ik de realiteit van Napels laten zien, vooral aan mensen die de stad niet kennen. Veel te vaak wordt er slecht gepraat over Napels, door mensen die nog nooit een voet in de stad hebben gezet. Ik denk dat het eerlijk is om ook de positieve verhalen te vertellen, de schoonheid van de stad te laten zien.

Je bent net als wij vaak te vinden bij de pier bij Via Nazario Sauro. Waarom kom je zo graag op deze plek?
Ik ben inderdaad vaak aan de Via Nazario Sauro te vinden. Het is simpelweg mijn favoriete plek, mijn vredige hoekje. Ik kan er al mijn gedachten los laten en me ontspannen, terwijl ik luister naar de zee en kijk naar de contouren van de Vesuvius aan de horizon.

Eerder dit jaar maakte je deel uit van een speciaal project voor Dolce & Gabbana in Napels. Kun je ons hier wat meer over vertellen?
Het project van Dolce & Gabbana kwam bij mij terecht via Instagram. Het is voor mij een hele mooie manier geweest om het dagelijks leven van Napels, dat ik meestal fotografeer, te combineren met mode.

Ik voelde me natuurlijk erg vereerd dat ik de fotograaf mocht zijn voor een project van zo’n internationaal modemerk. Tegelijkertijd was ik heel blij dat de hele wereld de ongeëvenaarde schoonheid van mijn stad zou zien door de foto’s voor Dolce & Gabbana.

Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen?
Het liefst fotografeer ik de mensen in mijn stad. Vaak gaan er achter de mannen en vrouwen die ik fotografeer bijzondere verhalen schuil. Een portret kan zo veelzeggend zijn.

Welke drie plekken mogen mensen die graag mooie foto’s maken eigenlijk niet overslaan als ze in Napels zijn?
De plekken die ik absoluut aanraad om volop te kunnen fotograferen zijn natuurlijk de Quartieri Spagnoli, de Mercato di Pignasecca en ook Rione Sanita. Deze plekken ademen het echte Napels. Je vindt er de folklore die deze stad zo onderscheidt van andere steden.

Het Napels van Ciro aan je muur
Je kunt nog veel meer foto’s bewonderen via Ciro Pipoli’s Instagrampagina, maar zijn foto’s zijn ook verkrijgbaar in print.

Via de website van Ontdek Napels bestel je eenvoudig een van Ciro’s foto’s op canvas, forex of papier – van zijn favoriete uitzicht op de Vesuvius tot het haventje van Marechiaro. Zo haal je een authentiek stukje Napels in huis. Ook leuk als cadeau voor vrienden of familie die mooie herinneringen hebben aan la bella Napoli!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *