Home » Reizen door Italië » Met je hond naar Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Met je hond naar Italië

Na opvallend veel vragen van Italiëliefhebbers die graag met hun trouwe viervoeter(s) op pad willen, vonden we twee experts die alles weten over vakanties in Italië mét je hond.

Michiel en Vera Schwarte organiseren met Milora namelijk reizen naar Italië, speciaal voor mensen met een hond. In deze gastblog laten ze jullie graag meegenieten van de avonturen die ze samen met hun honden Fleur en Storm in Italië beleven.

Met je hond naar Italië
Michiel & Vera: ‘Met je hond naar naar Italië? Is dat nou wel een goed idee? Die vraag kregen wij steeds vaker, maar eigenlijk weten we niet zo goed waarom. Wanneer wij over de Brennerpas rijden en Italië binnenkomen, stoppen we altijd direct voor een espresso.

Onze labrador Fleur en dalmatiër Storm kunnen even lekker de poten strekken en direct worden ze door iedereen aangehaald! ‘È una labrador e una dalmata? Maschio o femmina?’ Van angst of ongenoegen merken wij vrij weinig.

Muilkorf?
Wij komen graag in de Dolomiti di Brenta met de honden. Zowel in de zomer als in de winter is het er prachtig. Je kunt er mooie tochten maken, zowel te voet als op de mountainbike.

Afgelopen jaar waren we een dag in Madonna di Campiglio en zijn we de bergen ingegaan met de telecabine. De honden mogen gratis mee en van de muilkorf uit de verhalen van anderen is gelukkig geen sprake.

We maken een mooie wandeltocht naar beneden. Omdat Storm nog vrij jong is, kunnen we helaas geen uren gaan lopen. Onderweg komen we een aantal picknickende Italianen tegen; ook zij vinden Fleur en Storm hartstikke leuk. Al moeten we wel even oppassen dat ze niet mee doen aan de lunch…

Wandeling in het donker
In februari komen we terug in Madonna di Campiglio en leggen we dezelfde route af, maar dan op ski’s. De honden zijn op dat moment in het appartement.

Ook tijdens deze wintervakantie maken we fantastische wandelingen. Een van de tochten die we niet snel zullen vergeten, is een wandeling naar een rifugio vlak bij het dorpje.

Op de laatste avond van onze vakantie is het volle maan. Een goede reden voor een feestje, zo vinden veel Italianen. We hebben gehoord dat in een van de berghutten in het bos een feest wordt gegeven. Je kunt hier alleen te voet komen. In het donker het  bos in? Is dat nou echt nodig? Ach, we proberen het gewoon en we kijken wel hoever we komen.

We hebben natuurlijk Fleur en Storm bij ons. Door de sneeuw en de volle maan lijkt het bos wel verlicht. Het is prachtig en muisstil. Het is wel spannend zo in het donker door het bos. We hebben gelukkig een grote zaklamp meegenomen dus we zien redelijk goed waar we lopen.

De bordjes en vlaggetjes wijzen ons de weg naar de rifugio. We lopen een half uur door de sneeuw de berg op en Fleur en Storm rennen lekker om ons heen. Dan zien we opeens in de verte wat lampjes, zou het daar zijn?

We lopen verder en opeens blijven Storm en Fleur stokstijf staan en beginnen te blaffen. Eerst snappen we niet waarom, maar al snel komt er een grote Berner sennen rustig onze kant op gelopen; het welkomstcomité! Storm vindt het reuze interessant en maakt gelijk dikke vrienden.

We lopen verder en met drie honden komen we aan bij de rifugio. Ze hebben zelfs een ijsbar gemaakt! Bij het kampvuur drinken we een heerlijk glas wijn, genieten we van een pasta aglio olio peperoncino en kunnen de honden lekker spelen.

Prachtig Piemonte
Ook in Piemonte hebben wij een prachtige plek ontdekt: Verdita, een agriturismo waar we zeer graag komen. Deze agriturismo op de grens van Piemonte en Ligurië biedt ons alles wat wij nodig hebben. Rust, vrijheid en ruimte voor Fleur en Storm om lekker te kunnen spelen.

Een van de vele wandelingen in de buurt start gewoon bij Verdita in de tuin. We wandelen samen met Storm en Fleur over de calanche, de prehistorische zandduinen. Een bijzondere, karakteristieke omgeving die we nog nergens anders hebben gezien.

Heuvel op, heuvel af en de honden kunnen lekker mee. We komen door een aantal gehuchten met maar een paar oude huisjes en schuurtjes. Ook hier worden wij, maar vooral Fleur en Storm, warm onthaald. We eindigen deze wandeling van vier uur in de bar van Merana. We hebben wel een gelato verdiend en Fleur en Storm natuurlijk ook!

Je hond mee? Ja!
Al met al vinden wij het superfijn om onze honden mee te kunnen nemen op onze vakanties naar Italië. We worden overal hartelijk ontvangen en ook in (bijna alle) restaurants zijn wij samen met Storm en Fleur van harte welkom. Met ons vieren vinden wij onze vakanties naar Italië gewoon veel leuker en door de honden heb je ook nog eens heel veel aanspraak van de Italianen.

Dagopvang
Wat wij zelf ervaren, is dat het soms ook fijn kan zijn om een dag zonder hond op pad te gaan. Dat is de reden waarom Milora naast hele leuke activiteiten voor jou en je hond ook dagopvang tijdens haar reizen aanbiedt.

Zo kun je zelf ook een dag een museum bezoeken, de omgeving verkennen op een Vespa of bijvoorbeeld naar een wijnproeverij gaan zonder dat je je druk hoeft te maken om je hond(en).

Wil je mee op een van onze reizen of ben je gewoon benieuwd naar wat we allemaal doen? Kijk dan op Metjehondnaaritalie.nl of op onze Facebookpagina. A presto!

Michiel & Vera
 Fleur & Storm

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Een reactie

  1. Ook bij ons in de mooie onbekende wijnstreek Oltrepo Pavese, 50km ten zuiden van Milaan, kun je met je honden (ja, meervoud) terecht. Heel veel hondenliefhebbers gingen u voor, soms met wel vijf harige viervoeters! Onze bed en breakfast heet zelfs Villa I Due Padroni, de villa van de twee baasjes, omdat wij de baasjes van onze Italiaanse dame Joia zijn. Kijk gerust eens op onze site http://www.duepadroni.it en wie weet tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *