Download gratis de Ciao tutti app!

Dwalen langs Deredia’s beelden in Lucca

In Lucca dwaal je tot en met 10 september 2018 langs de enorme beelden van Jiménez Deredia. Deze kunstenaar werd geboren in Costa Rica, maar verhuisde in 1976, op tweeëntwintigjarige leeftijd, naar Italië, waar hij aan de slag ging met het marmer uit Carrara.

Zijn werken zijn overal ter wereld te vinden. In Lucca vind je er deze zomer extra veel: de pleinen van de stad vormen een schitterend decor voor Deredia’s creaties. Wandel je mee langs zijn marmeren beelden?

Deredia’s eerste beeld, een witmarmeren kolos met de titel Genesi Costa Rica, prijkt op de rotonde bij de Porta San Pietro, de poort waardoor je het historisch centrum van Lucca betreedt.

Iets verderop, op het Piazzale Vittorio Emanuele, aan de voet van Lucca’s stadsmuur, staat Juego, eveneens van marmer, maar dan in het zwart.

Als je dan de stad inloopt, richting het Piazza Napoleone, kom je aan het Piazza del Giglio Recuerdo profundo tegen. Vanaf hier wijzen een aantal bordjes met daarop een van Deredia’s beelden, je de weg naar de andere beelden die deel uitmaken van de beeldenroute.

Op het Piazza San Michele vind je meteen vier beelden van Deredia’s hand: Germinación, Encuentro, Mistero en Plenitud.

Op het Piazza San Giovanni prijkt een van onze favorieten, Sentinella, terwijl op het Piazza San Martino, het plein waaraan ook de Duomo van Lucca staat, de beelden Essenza en Transmutazione te zien zijn. Ze staan voor het Palazzo delle Esposizioni, waar meer werk van Deredia te zien is (de toegang is gratis).

Op het beroemde Piazza dell’Anfiteatro ten slotte vormen twee flinke vrouwen samen het werk Pareja.

Cartasia
Ben je na 4 augustus in Lucca? Dan vind je er ook kunstwerken van papier. Van 4 augustus tot en met 27 september vindt in Lucca namelijk de negende editie plaats van Cartasia, een papierfestival waarbij door de hele stad kunstwerken van papier te zien zullen zijn. Je komt ze zomaar tegen als je over de pleinen dwaalt.

Ook in het Palazzo Ducale en de Mercato del Carmine is papierkunst te zien. Er zijn workshops (ook voor kinderen), voorstellingen en bijzondere proeverijen. Het thema van dit jaar is ‘Chaos & Stilte’. Meer informatie vind je op de website van Cartasia.

Hoodie | Michael Stutz | Cartasia 2016 (foto: Cartasia)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.