Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Sassi d’Autore – de mooiste kunstwerkjes van kiezelsteentjes

Stefano Furlani maakt de mooiste kunstwerkjes van kiezelsteentjes die hij vindt op de stranden van Le Marche. Als klein jongetje struinde hij al met zijn vader langs de zee, die in zijn geboorteplaats Fano nooit ver weg was, op zoek naar bijzondere steentjes: helderwitte exemplaren, kiezels met een bijzondere vorm…

Sinds zijn zoontje Davide drie jaar oud is, heeft Stefano deze traditie weer nieuw leven in geblazen. Samen met Davide wandelt hij over het strand, speurend naar steentjes, waarmee ze kleine composities maken, gewoon op hun strandbedje of badlaken.

Hun fantasie kent geen grenzen en al spelend met de steentjes toveren ze schildpadden, ijsjes, scooters, vissen, honden en andere tafereeltjes tevoorschijn. Omdat het zonde is om de stenen kunstwerkjes te vernietigen, besloot Furlani ze te vereeuwigen op een houten ondergrond.

In zijn Bottega del Furlo aan de Via Cavallotti 17 in Fano zie je de meest bijzondere kunstwerkjes van kiezelsteen, die een prachtig souvenir vormen voor een vakantie aan de Italiaanse kust.

Niet in de buurt van Fano? Via zijn Instagram-account Sassi d’Autore en bijbehorende website kun je de kiezelsteencomposities ook bewonderen. Een klein voorproefje:

© alle foto’s: Stefano Furlani | Sassi d’Autore

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *