Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Castello di Granarola – slapen in een sprookjeskasteel

Midden in de prachtige natuur van Le Marche prijkt een pareltje van een kasteel: Castello di Granarola. Je waant je even in een renaissanceschilderij van Piero della Francesca, met uitzicht op eiken, geurende laurierbomen, de Adriatische Zee en een lappendeken van velden, weilanden en wijngaarden die zicht uitstrekken over de heuvels.

In de Romeinse tijd werden de grotten van het kasteel gebruikt om de maïsvoorraad op te slaan. Tegenwoordig biedt Granarola gastvrijheid aan gasten van over de hele wereld. Men heeft het kasteel nieuw leven ingeblazen, met alle aandacht voor zowel de geschiedenis als de esthetiek van deze plek.

Tijdens de restauratie werden ecologische materialen gebruikt, die voortvloeien uit de omliggende natuur en altijd met respect voor het milieu én met alle comfort voor jou als gast. Elk object dat je omringt, werd gemaakt door lokale ambachtslieden.

Zo blijft de geschiedenis van het kasteel behouden, terwijl er toch geen concessies zijn gedaan aan alle luxe die je je als gast op een kasteel maar kunt wensen.

Er zijn negen verschillende appartementen, elk met een eigen naam, een eigen thema en een eigen inrichting. Zo voel je je meteen een schrijver of kunstenaar als je over de drempel stapt van appartement Torre dell’Artista (en anders zorgt het uitzicht wel voor een flinke dosis inspiratie) en word je in appartement Magiche Bottiglie betoverd door kleurrijke flessen.

In de appartementen Granaio en Colombaia herleeft de geschiedenis van het kasteel, terwijl Mare, Tana della Volpe en Sopra il Cielo de perfecte plek bieden voor een romantische getaway. Appartement Meridiana heeft een geweldig dakterras en in de zomermaanden is er zelfs een buitenslaapplaats in de tuin!

Elk raam biedt een prachtig uitzicht. Je wilt elke ochtend meteen naar buiten om al het moois van Le Marche te ontdekken. Aan de oostkant grenst de regio aan de Adriatische Zee, met schitterende kusten. Misschien vind je aan de voet van de Monte Conero wel de mooiste stranden van heel Italië…

In het binnenland vind je prachtige natuur, met uitgestrekte wijnvelden, weilanden, bossen en bijzondere stadjes en dorpjes. Niet voor niets doet het landschap van Le Marche velen denken aan dat van Toscane, al vind je dit alles in Le Marche geconcentreerd op een veel kleinere oppervlakte.

Het is echter verre van terecht om de regio Le Marche ‘het nieuwe Toscane’ te noemen. Deze bijnaam suggereert immers een tweede plek ten opzichte van het populaire Toscane, terwijl de eigenheid van Le Marche deze regio juist zo bijzonder maakt… Ontdek het zelf, vanuit dit unieke sprookjeskasteel!

Je kunt je vakantie bij Castello di Granarola boeken via Booking.com. Buon viaggio!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *