Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek vier prachtige plekken rondom het Gardameer

Vanuit Casa Cobelli in Monzambano rijden Paul en Lianne een heerlijke route rondom het Gardameer. Onderweg doen ze een viertal prachtige plekken aan, die ze in deze blog graag ook met jou delen, van het Terrazza del Brivido in Tremosine sul Garda tot een uitmuntend visrestaurant in Peschiera del Garda.

Terrazza del Brivido in Tremosine sul Garda
Paul: ‘Via een prachtig kleurrijk klaprozenveld bij Desenzano rijden we vanuit Monzambano langs de westkant van het Gardameer richting Tremosine sul Garda, waar we via de SP38, de mooiste weg ter wereld, naartoe rijden.

De weg is inderdaad meer dan mooi en levert de meest prachtige vergezichten op. Boven in het dorpje staan we met enigszins knikkende knieën op het Terrazza del Brivido, waar je maar liefst zeshonderdvijftig loodrechte meters onder je voeten ziet verschijnen. Het is best wel eng, maar het uitzicht op het Gardameer is hier ongeëvenaard! Bellissimo!

Lunchtip: bij Hotel Paradiso serveren ze heerlijke pasta’s. Wij genoten van tagliatelle al tartufo en spaghetti aglio olio peperoncino.

Duik de diepte in vanaf de Monte Baldo
Is een heel rondje om het Gardameer iets te veel van het goede, dan kun je (vanaf eind mei) met een autoveerboot vanuit Limone naar het aan de overkant gelegen Malcesine varen, om langs de oostelijke oever weer zuidwaarts te rijden.

Je mist dan helaas wel Riva, het meest noordelijk gelegen stadje aan het Gardameer, als in een Noors fjord. Vanwege de hier altijd aanwezige sterke wind tussen de steile oevers is het meer bij Riva bezaaid met wind- en kitesurfers, die de meest spectaculaire sprongen maken. Che spettacolo!

In het knusse Malcesine gaan we met de kabelbaan helemaal naar de top van de Monte Baldo. Met een extra jas in onze rugzak (het is altijd koud en winderig boven op de top) laten we ons met de gigantische grote gondels (waar tachtig personen in passen) in slechts een paar minuten naar boven brengen. Daar vind je een soort hoogvlakte waar je fantastisch kunt wandelen en waar je zeldzame flora en fauna aantreft.

Samen met ons gaan ook tien paragliders in de gondel mee naar boven om vanaf de flanken van de Monte Baldo een unieke duik in de diepte te maken. Eenmaal boven volgen we het pad van deze paragliders om getuige te zijn van deze durfals, die deze spectaculaire en voor ons angstaanjagende sport beoefenen.

Maar geef ze eens ongelijk. Het uitzicht over het Gardameer is overweldigend en nodigt uit om dit vanuit de lucht te bekijken. Vrij als een vogel vliegen ze één voor één van de berg af, een prachtig gezicht!

Een bijna hemelse bedevaartskerk
Ben je eenmaal op de Monte Baldo, dan is een bezoek aan de uniek gelegen Madonna della Corona een must see. Het is een plaatje om te zien, deze bijna zwevende kerk die aan één zijde aan een rotsflank is gebouwd.

Je bereikt dit pelgrimsoord via een pendelbusje of te voet, waarbij je kunt kiezen uit een trappartij van meer dan zeventienhonderd treden of een route die deels via de weg en deels via een iets minder intensieve trappartij voert.

Vis eten in Peschiera del Garda
Al deze mooie indrukken kunnen natuurlijk alleen maar verwerkt worden als ook de inwendige mens versterkt wordt. Paul en Lianne tippen maar al te graag S’Aligusta, een bij locals zeer bekend visrestaurant in Peschiera. Wat een heerlijke, super verse lekkernijen uit zee worden hier geserveerd – en ook nog eens door zeer vriendelijk personeel.

Van octopus tot kreeft, gamba’s en oesters, gegrilde zalm en zeebaars… té veel om op te noemen en té lekker om af te slaan. Als je van vis houdt, is dit een restaurant om boven aan je to do-lijstje te zetten bij een bezoek aan Peschiera!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Lekker gegeten in Peschiera del Garda bij S’Aligusta maar uitmuntend was het helaas niet meer. Misschien een andere kok sinds 2017? Daarentegen zeker genoten hoor, van het eten, het zicht op de bergen in de verte en nog meer van de Italiaanse families die ook heerlijk lunchten en op hun typische manier gesprekken voerden.

  2. Dat zou kunnen Sacha, dat er een andere kok zit. Ik noteer het voor een volgende reis naar het Gardameer, voor een tweede check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *