Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti’s best nine van 2017

Italië is niet alleen een populair vakantieland, het is ook een fotogeniek vakantieland. Dat blijkt alleen al uit de vele foto’s uit de laars die dagelijks via Instagram met de rest van de wereld worden gedeeld.

Ook wij plaatsen regelmatig een foto van Italië op Instagram. Van heerlijke piatti vol pasta tot sfeervolle straatjes, van street art tot Fiats en Vespa’s, van cappuccino’s tot zonsondergangen en oranje Spritz op een terrasje. Dit jaar deelden we via Instagram in totaal meer dan 370 foto’s, die meer dan 57.500 keer geliket werden.

Aan het einde van het jaar blikken we terug met de zogenaamde #2017bestnine – de negen Instagramfoto’s die in 2017 het populairst waren:

De eerste plek was voor de eerste Aperol Spritz van het jaar, die Nadine dronk in de februarizon in Lucca. We kunnen ons voorstellen dat die foto in de smaak viel, want wie wil in februari nu niet een grijze dag op kantoor verruilen voor een zonnig terras in deze Toscaanse stad?

Na de Aperol liketen jullie massaal de foto met de tricolore chocolaatjes die we plaatsten ter ere van ons zevenjarig bestaan, om jullie te bedanken voor al die jaren trouw meelezen, reageren, inspireren, mailen, vragen en het delen van jullie eigen tips. Dat gebeurde de afgelopen maanden nóg veel meer dan daarvoor, dus ook hier nog een keer een grazie mille voor jullie betrokkenheid en enthousiasme.

Anders dan in 2016 (zie Ciao tutti’s best nine van 2016) zien we nu maar één Fiat500, maar dan wél een hele kleurrijke. Er is ook plaats voor een mooie vintage scooter, in het centrum van Pistoia, dat dit jaar in Italië Hoofdstad van de Cultuur was (en gezien het aantal gelezen blogs en het aantal gekochte City Walks voor deze stad hebben jullie Pistoia massaal omarmd).

Naast zonnige foto’s zien we ook twee keer een heel winters plaatje terug: een besneeuwd Alberobello, stad van de trulli, en een bevroren fontein op het Sint-Pietersplein. De eerste week van januari was ongenadig koud.

Gelukkig klaarde het daarna wat op, zodat we tijdens de blog tour Winter in Rome nog een paar mooie laatste plaatjes konden schieten voor Saskia’s boek Mijn Rome. De foto bij de Trevifontein hielp niet alleen om vaker naar Rome terug te keren, maar leverde ook heel warme reacties van jullie op.

Datzelfde gold voor de heerlijke cornetti die we tijdens onze food tour in Trastevere mochten proeven – én voor de cappuccino’s met konijntjes die we jullie met Pasen voorschotelden.

Voor 2018 staan er al heel wat mooie fotomomenten gepland. Saskia, Djoni, Paul en Willemijn gaan als het goed is vier verschillende stukjes van Puglia verkennen. Tim duikt nog verder in de winterse aantrekkingskracht van Rome, Saskia duikt dieper in Parma en Padova, proeft van allerlei lekkers in Bologna en hoopt een heleboel mooie herinneringen op te halen in Siena en op Favignana.

Wil je niets missen van ons verslag in beeld? Like dan onze Instagram-pagina en reis ook zo (bijna) elke dag even mee naar Italië!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *