Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De beste tips voor de eilanden Ischia en Procida

Het is heerlijk om je stedentrip Napels te combineren met een bezoek aan een of meer eilanden voor de kust van Napels. Capri is wellicht het bekendst, maar wij gaan liever naar Ischia of Procida, omdat die wat ongepolijster, verrassender en dus interessanter zijn.

Felicia van Salerno Travel maakte twee schitterende digitale reisgidsen voor als je nog meer uit je eilandbezoek wil halen. Met haar waardevolle, persoonlijke tips voor Ischia en Procida maak je op een unieke manier kennis met deze twee pareltjes, zodat ook jij de magie die van Ischia en Procida uitgaat kunt ervaren.

Verborgen plekjes en fijne adressen

Felicia: ‘Maandenlang heb ik me volledig ondergedompeld in de sferen van Ischia en Procida. Het was een klein feestje, evenals het uitwerken en uitschrijven van alle indrukken en informatie.

Ik heb de mooiste tips en verhalen verzameld zodat je tijdens een bezoek niets hoeft te missen. Van fijne adressen tot verborgen plekjes waar ik zelf graag kom, het is allemaal terug te vinden in de reisgidsen.

Om een kleine indruk te geven wat je kunt verwachten van zowel de eilanden als de reisgidsen, deel ik alvast twee van mijn favoriete plekken, een op Ischia en een op Procida.

Sant’Alessandro – Ischia

Achter Ischia Porto ligt de wijk Sant’Alessandro – een goed bewaard geheim. Want hoewel de ligging zeer centraal is, baad je in Sant’Alessandro in complete rust.

De reden is waarschijnlijk dat deze plek enkel te voet bereikbaar is en auto’s geen onderdeel van het straatbeeld vormen. De wijk bestaat uit smalle steegjes waar volop charmante details te zien zijn, van huizen die in frisse tinten zijn geverfd tot prachtig gekleurde bloemen en keramieken versieringen.

Ik vind het dan ook heerlijk om hier rond te dwalen, de vogels te horen fluiten en de mooie details van de omgeving in mij op te nemen.

Onderweg kom je een klein kerkje tegen, gewijd aan Sant’Alessandro. Wanneer je dit gedeelte van het eiland op 26 augustus bezoekt, is het iets minder rustig dan je zou verwachten.

Op deze dag wordt het feest van Sant’Alessandro gevierd, dat gepaard gaat met een parade waarbij eilandbewoners in historische kostuums het oude centrum van Ischia stad doorkruisen en voor de kerk in Sant’Alessandro eindigen.

Deze indrukwekkende viering trekt altijd veel publiek, waardoor deze over het algemeen anonieme plek eenmaal per jaar plots in het middelpunt van de belangstelling staat.

Al wandelend door de smalle steegjes van de wijk word je naar een stenen trap geleid, die je naar la spiaggia degli inglesi brengt, een van de meest verborgen stranden die het eiland rijk is. Op een rustig plekje genieten van Ischia is wat ik het liefste doe en daar leent deze plek zich uitstekend voor!

Punta di Pizzaco – Procida

Hoewel Procida erg klein is, is het moeilijk om hier een favoriete plek aan te wijzen. Het eiland is bezaaid met verborgen schatten en uitkijkpunten die een beeldig panorama bieden, zodat je snel vergeet dat Procida slechts iets meer dan vier vierkante kilometer beslaat.

Een van de meest verborgen plekjes die er voor mij toch bovenuit steekt, is het uiterste puntje van de baai van Corricella, dat wordt gevormd door het schilderachtige Punta di Pizzaco.

Aan het einde van de verharde weg daal je af over een smal pad dat al slingerend tussen agaven en cactussen loopt. Rechts verschijnt Punta Solchiaro in beeld, met daarachter het eiland Ischia.

Wanneer je een stukje verder loopt, bereik je het einde van het pad en openbaart zich het spectaculaire panorama op de baai. Je kijkt recht tegen de kleurenexplosie van Marina Corricella aan en ook de gehele Golf van Napels is vanaf hier te zien.

Enkel omgeven door natuur en het geluid van de golven die ver onder je tegen de rotsen slaan, is Punta di Pizzaco een verborgen pareltje op het betoverende Procida en misschien stiekem wel mijn favoriete plekje op het eiland.

Digitale reisgidsen over Ischia en Procida

In de digitale reisgidsen over Ischia en Procida zijn nog veel meer fijne tips en verhalen terug te vinden. Daarnaast vind je een hoop extra informatie die goed van pas kan komen, zoals bereikbaarheid, openbaar vervoer en tips voor accommodaties.

Het e-book Ischia – Het groene eiland in de Golf van Napels omvat vierhonderd pagina’s en kost € 7,99. Bestellen kan via deze link.

Het e-book Procida – Parel in de Golf van Napels telt ruim honderdvijftig pagina’s – met onder meer een wandelroute die ideaal is om te gebruiken wanneer je vanuit Napels voor een dagje naar het eiland vaart – en kost € 6,99. Bestellen kan via deze link.

Beide e-books bevatten ook veel prachtige foto’s waarmee je een goede indruk van de eilanden krijgt en meteen een ticket naar Napels wil boeken!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *