Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Fietsen door de Campi Flegrei, de ‘brandende velden’ van Napels

Iedereen herkent de prachtige skyline van Napels, met dank aan de bekendste vulkaan ter wereld: de Vesuvius. Deze slapende reus ligt aan de zuidoostelijke kant van de stad en liet voor het laatst van zich horen in 1944, met een kleine uitbarsting.

Aan de andere kant van Napels ligt echter nog een vulkaan. De laatste uitbarsting hiervan vond weliswaar in 1538 plaats, maar deze vulkaan is vele malen krachtiger. Het is een van de veertig supervulkanen op aarde.

De naam van deze vulkaan? Campi Flegrei, Italiaans voor ‘brandende velden’. Een vulkaan die voor een groter deel onder de zee ligt en waar men gewoon huizen op heeft gebouwd – net als op de Vesuvius.

Experts maken zich grote zorgen over de Campi Flegrei, die zich aan het opladen zou zijn voor een enorme uitbarsting. De activiteit van de vulkaan is onder andere te merken aan zwaveldampen en aardbevingen.

Het havenstadje Pozzuoli, dat midden in de Campi Flegrei ligt, is door de vulkanische activiteit sinds 1950 maar liefst vier(!) meter in hoogte gestegen.

Dat mensen er ondanks dit alles blijven wonen, heeft waarschijnlijk veel te maken met de schoonheid van het gebied. De Campi Flegrei zijn prachtig. Langs de kust heb je uitzicht op de Vesuvius, de eilanden rondom Napels en kleine kustplaatsjes. Landinwaarts vind je overblijfselen van Romeinse amfitheaters en tempels en kratermeren, zoals het Lago di Averno.

Ben jij niet bang voor een beetje avontuur en hou je van actief fietsen? Dan kun je met Joël en Iris van Ontdek Napels de Campi Flegrei op de fiets ontdekken. Onder begeleiding van een professionele gids vertrek je vanuit Napels op een goede mountainbike (of e-bike) richting de ‘brandende velden’.

Op de website van Ontdek Napels vind je alle informatie voor deze unieke ervaring. Dankzij de tocht van tientallen kilometers door heuvelachtig gebied kun je bij terugkomst in Napels wel twee pizza’s op… Een hoogtepunt van je vakantie!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hoi, de link naar Ontdek Napels geeft een 404 melding. Op de site kan ik niets vinden over de mountainbike tour. Is die wellicht niet meer in het aanbod?

  2. Ciao Debby,
    het is een gloednieuw artikel, dus de tour zit zeker nog in het aanbod. Ze hebben alleen de link aangepast zie ik, dit is de juiste > http://www.ontdeknapels.nl/actieve-fietstour-napels-campi-flegrei/ Ik zal hem in het artikel ook even aanpassen, dank voor het melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *