Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Dompel je onder in de weelderige wellness van Parco Negombo op Ischia

In het Parco Negombo op het eiland Ischia kun je je onderdompelen in allerlei verschillende baden. Na een dagje in deze weelderige wellness voel je je als herboren, alleen al vanwege de schitterende ambiance waarin je je begeeft: een grote mediterrane tuin die direct aan zee ligt.

Botanische tuin met heilzame waterbronnen
Deze tuin was een idee van hertog Luigi Silvestro Camerini, die al langere tijd droomde van een groene oase in de Baai van San Montano. Camerini reisde als ingenieur de hele wereld over. Hij nam van al zijn bestemmingen, van Australië tot Japan en Brazilië, exotische plantensoorten mee terug, die hij in zijn tuin op Ischia plantte.

Later werd Camerini’s levenswerk, het creëren van een botanische tuin, voortgezet door zijn erfgenamen. In de jaren zeventig besloot de familie om de privétuin om te toveren tot een hydrothermaal park, vanwege de nabijheid van heilzame warmwaterbronnen vol mineralen.

Luigi’s zoon Paolo zag in de jaren tachtig de noodzaak om de hele tuin opnieuw in te richten en er meer één geheel van te maken. Het park was volgens hem te wild en niet harmonieus genoeg.

Weelderig waterparadijs vol verrassingen
De opdracht viel ten deel aan landschapsarchitect Ermanno Casasco, die de tuin ook moest uitbreiden. Casasco hield daarbij zoveel mogelijk rekening met het oorspronkelijke idee van Camerini. Zo plantte hij niet alleen nieuwe planten en bomen, maar ook soorten die Camerini ooit had meegenomen van zijn reizen, maar die het niet hadden gered.

Ook bedacht hij allerlei nieuwe ‘waterattracties’, zoals watervallen en een labyrint met koud en warm water om doorheen te lopen. De architect gaf het park verder kleur door grote kunstinstallaties te plaatsen. Zo maakte de bekende kunstenaar Arnaldo Pomodoro de Arco in Cielo, een grote groene ‘hemelpoort’.

Het kostte vanzelfsprekend wel wat tijd voor de tuin er zo weelderig uitzag zoals we hem nu kunnen bewonderen, maar het resultaat van het park zoals Casasco het voor ogen had, was ongekend.

Hij had een waterparadijs gecreëerd, waar je op tientallen verschillende manieren kunt genieten van het heilzame water dat op deze plek ontspringt. In combinatie met de kristalheldere zee en de schoonheid van de omliggende tuin is dit een weldadig medicijn voor lichaam én geest!

Elk bad heeft zijn eigen therapeutische eigenschappen. Zo zijn de baden met thermaal water goed voor ontspanning, terwijl hydromassage helpt de bloedsomloop te verbeteren. De filosofie van Negombo is dat er niet één weg naar Rome leidt, maar dat de ideale route door het park voor iedereen anders is.

Van wisselbaden tot een Japans doolhof
Een van onze favorieten is Templare, met douches waaruit het thermale water met extreme kracht naar beneden stort. Een weldadige massage voor het hele lichaam, maar met name voor je nek en schouders. Je spieren voelen na deze krachtige douche veel soepeler aan, alle spanning is eruit gemasseerd door het water.

Maya, een zogenaamd Kneipp-bad, is mentaal wellicht een kleine drempel, maar als je er eenmaal in bent geweest, voel je je helemaal fris.

Dit bad bestaat namelijk uit twee baden, een heerlijk warm bad van achtendertig graden en een aangrenzend koud bad van achttien graden. De bedoeling is dat je de baden een aantal keer achter elkaar afwisselt, waarbij je begint met het warme bad en je vervolgens onderdompelt in het koude bad.

Een soortgelijke ervaring krijg je in het Japanse labyrint, dat bestaat uit een koud- en een warmwaterroute, die je minimaal vijf keer moet doorlopen. Door de kleine steentjes op de bodem zorgt dit bad ook nog eens voor een massage en extra doorbloeding van de voeten.

Onder een waterval of in een jacuzzi
Een van de meest tot de verbeelding sprekende baden, met uitzicht over zee, is Nesti – Fonte della Vita. Deze ‘bron van het leven’ ligt verscholen tussen het groen, met drie baden die trapsgewijs aflopen en een waterval die een paar meter naar beneden stort.

Voor pure ontspanning stap je in de Ribollita. Deze geweldig gevonden naam verwijst naar een jacuzzi die is gevuld met thermaal water van achtendertig graden. Net zo weldadig is Onphalos, een grot waar je goed beschut even lekker warm kunt worden.

Zwemmen met uitzicht op of ín zee
Zelfs gewoon wat baantjes trekken is in het Parco Negombo een unieke ervaring. Vanuit het Piscina Grande di Mare, een groot infinity-zwembad, heb je prachtig uitzicht over de Baai van San Montano en de omliggende groene rotspartijen.

Een dagje Negombo is niet compleet zonder een duik genomen te hebben in het heldere zeewater van de Baia di San Montano. De ligbedjes op het strand staan al voor je klaar.

Parco Negombo is ook de perfecte plek om jezelf te verwennen met een massage of  schoonheidsbehandeling, zoals een gezichtsmasker met spirulina d’Ischia, waar je gezicht van gaat stralen.

Verwennerij voor de inwendige mens
Tussen het badderen door kun je voor een lunch aanschuiven bij Trattoria Casa Colonica, met een fijn terras vol vrolijk gekleurde houten stoeltjes en een kraam waar de koks af en aan de groenten komen pakken die ze nodig hebben voor hun gerechten.

Op de kaart staan onder andere insalata caprese, parmigiana di melanzane en aubergine met sinaasappelrasp. Neem als toetje ook zeker een stukje pastiera napoletana of torta caprese.

Andere aanraders voor een culinaire pauze zijn Bar Negombo, waar zongerijpte tomaten uit eigen tuin de hoofdrol spelen, en Bar Melograno, waar je geniet van een gezonde smoothie.

Praktische informatie
Je vindt het Parco Negombo aan de Via San Montano in Lacco Ameno. Het is aan te raden om je bezoek tijdig te reserveren, zeker in het hoogseizoen. Dat kan via de website van Parco Negombo of telefonisch via 0039-081986152.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *