Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Torta Caprese uit De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust

De makers van dé Italiaanse kookbijbel, De Zilveren Lepel, nemen je in hun nieuwe kookboek mee op een overheerlijke gastronomische reis naar Napels en de Amalfikust.

Het is watertanden bij pizza napoletana, babà met rum, torta caprese, insalata caprese, cannelloni uit Sorrento, sfogliatelle, ravioli capresi, konijn van het eiland Ischia, inktvis en natuurlijk limoncello. Door de veelzijdige keuken van dit stukje Italië, met geweldige ingrediënten, én door de prachtige fotografie van zowel de omgeving als de gerechten is dit boek een echte must have voor elke Italiëfan!

In deze blog delen we alvast een van de recepten uit het boek: een overheerlijke torta caprese alle noci, een chocoladetaart met walnoten van het kleurrijke eiland Capri, dat schittert voor de kust van Napels.

Voor één notentaart (8-10 personen) heb je nodig: 200 gram pure chocolade (liefst 70% cacaobestanddelen), in stukjes | 8 eieren, gesplitst | 1 eetlepel citroensap | 250 gram boter, op kamertemperatuur | 250 gram suiker | 300 gram walnoten (of amandelen), gehakt | poedersuiker

Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed de bodem van een taartvorm van 26 centimeter doorsnee met een rond stuk bakpapier; beboter de zijkanten en bestuif ze met bloem.

Smelt de chocolade au bain-marie (of leg de stukjes chocolade in een geschikte kom in de magnetron en verhit ze gedurende periodes van dertig seconden tot ze gesmolten zijn; roer na elke periode.) Haal de kom van de hittebron en laat de chocolade afkoelen.

Klop de eiwitten met het citroensap in circa vijf minuten tot stijve pieken. Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte en luchtige massa (twee tot drie minuten). Meng die grondig met de dooiers, walnoten en afgekoelde chocolade. Spatel er dan de eiwitten door.

Giet het beslag in de vorm en zet hem één uur in de oven. Dek het gebak tegen het einde van de oventijd zo nodig af. Laat het gebak afkoelen, leg het op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Nog veel meer recepten vind je in

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust | ISBN  9789000355679 | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | bestel De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust via deze link bij bol.com

© foto’s: Simon Bajada | Phaidon Press Limited, 2016

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

2 reacties

  1. Beste redactie

    Graag willen we jullie attenderen op B&B Il Giardino Botanico in Maslianico, bij Como. Gastvrouw Guiliana en haar man Mauro zijn zeer gastvrij, spreken vloeiend Engels en tijdens het ontbijt kan je genieten van de heerlijke bakkunsten van Guiliana. Kamers zijn ideaal voor gezinnen, redelijk geprijst en Zwitsers schoon. Ideaal voor een tussenstop naar het Zuiden. Wij bevelen deze b&b aan!
    met zonnige groet, Joelle Kouwelaar

  2. Ciao Joelle, dank voor je aanbeveling – maar we hadden deze inderdaad zeer fijne B&B zelf al ontdekt. Zie ook ons artikel > https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/lombardije/il-giardino-botanico-kleurrijke-bb-aan-het-comomeer/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *