Ga op pad met onze City Walks!

Win De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust

De makers van dé Italiaanse kookbijbel, De Zilveren Lepel, nemen je in hun nieuwe kookboek mee op een overheerlijke gastronomische reis naar Napels en de Amalfikust.

Het is watertanden bij pizza napoletana, babà met rum, torta caprese, insalata caprese, cannelloni uit Sorrento, sfogliatelle, ravioli capresi, konijn van het eiland Ischia, intkvis en natuurlijk limoncello. Door de veelzijdige keuken van dit stukje Italië, met geweldige ingrediënten, én door de prachtige fotografie van zowel de omgeving als de gerechten is dit boek een echte must have voor elke Italiëfan!

Namens Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum mogen we drie lezers blij maken met dit heerlijke nieuwe kookboek. Ook delen we alvast een van de recepten uit het boek, voor een overheerlijke torta caprese alle noci, een chocoladetaart met walnoten van het kleurrijke eiland Capri, dat schittert voor de kust van Napels.

Voor één notentaart (8-10 personen) heb je nodig: 200 gram pure chocolade (liefst 70% cacaobestanddelen), in stukjes | 8 eieren, gesplitst | 1 eetlepel citroensap | 250 gram boter, op kamertemperatuur | 250 gram suiker | 300 gram walnoten (of amandelen), gehakt | poedersuiker

Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed de bodem van een taartvorm van 26 centimeter doorsnee met een rond stuk bakpapier; beboter de zijkanten en bestuif ze met bloem.

Smelt de chocolade au bain-marie (of leg de stukjes chocolade in een geschikte kom in de magnetron en verhit ze gedurende periodes van dertig seconden tot ze gesmolten zijn; roer na elke periode.) Haal de kom van de hittebron en laat de chocolade afkoelen.

Klop de eiwitten met het citroensap in circa vijf minuten tot stijve pieken. Klop de boter en suiker in een kom tot een lichte en luchtige massa (twee tot drie minuten). Meng die grondig met de dooiers, walnoten en afgekoelde chocolade. Spatel er dan de eiwitten door.

Giet het beslag in de vorm en zet hem één uur in de oven. Dek het gebak tegen het einde van de oventijd zo nodig af. Laat het gebak afkoelen, leg het op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Nog veel meer recepten vind je in

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust | ISBN  9789000355679 | € 35,- | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum | bestel De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust via deze link bij bol.com

© foto’s: Simon Bajada | Phaidon Press Limited, 2016

Win De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust!
Namens Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum mogen we drie lezers blij maken met een exemplaar van dit nieuwe kookboek van De Zilveren Lepel. Kans maken? Vul dan voor 30 juni 2017 onderstaand mail&winformulier in o.v.v. De Zilveren Lepel Napels en de Amalfikust (bij Wat wil je winnen?). Prijswinnaars krijgen na afloop van de winactie persoonlijk bericht.

Je voornaam (verplicht)

Je achternaam (verplicht)

Je email (verplicht)

Wat wil je winnen?

Je bericht

Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
captcha

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *