Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Business in bellissimo Bergamo

La dolce vita, wie houdt er niet van? Heerlijk eten en drinken, slenteren door straten vol prachtige details, eeuwenoude cultuurschatten, de typische Italiaanse mentaliteit, de vrolijk klinkende taal en een dagritme dat veel relaxter voelt dan in Nederland. Wij genieten er volop van en delen onze tips graag voor iedereen die vakantie viert in il belpaese.

Gelukkig is er echter ook buiten de vakantietijd een mooie trend waar te nemen. Steeds meer bedrijven benaderen ons omdat ze hun werknemers willen trakteren op een dosis Italiaanse inspiratie, vaak gekoppeld aan een bedrijfsevent of teambuilding. Wij houden ons daar zelf niet mee bezig, maar we delen vandaag graag een tip voor wie een business event in Italië wil organiseren.

Bruisend Bergamo
Misschien staat Bergamo dan niet boven aan je lijstje, maar onze vrienden van BeleefBergamo hebben ons al een paar keer laten zien hoe bruisend deze stad is (zie bijvoorbeeld deze blog over een wandeltour door Bergamo). BeleefBergamo organiseert regelmatig exclusieve (business) events en tours in het noorden van Italië. Bergamo is daarbij hun uitvalsbasis, maar ook de omgeving van deze bellissima città wordt verkend.

beleef-bergamo-stad-1 beleef-bergamo-stad-5 beleef-bergamo-team-2

Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke meeting houden met uitzicht op de Duomo van Milaan, gevolgd door een brainstorm aan of zelfs op het Comomeer. Voor een dosis dolca vita mag een wijnproeverij in de Franciacortastreek niet ontbreken, maar ook voor een productintroductie op het prachtige Piazza Vecchia in Bergamo draaien de mensen achter BeleefBergamo hun hand niet om. Ze denken graag met je mee om je wensen te realiseren. Ze kennen de weg én de gewoontes van de Italianen als geen ander, spreken vloeiend Italiaans (wat de communicatie echt veel eenvoudiger maakt) en maken zo een perfecte mix van Nederlandse organisatie en Italiaanse sfeer.

beleef-bergamo-stad-3 beleef-bergamo-stad-4 beleef-bergamo-stad-6 beleef-bergamo-stad-7

Ook niet onbelangrijk: Bergamo heeft een eigen kleinschalige luchthaven, waar prijsvechter Ryanair op vliegt. Je bent dus snel en goedkoop in Bergamo; vanaf Eindhoven sta je binnen anderhalf uur op Italiaanse bodem!

Van een Vespatour tot bubbelen in San Pellegrino-water
Natuurlijk wordt elk programma op maat gemaakt, overeenkomstig wensen, periode, budget en doel van de reis. BeleefBergamo helpt je graag met originele ideeën en inspirerende mogelijkheden die wellicht net een extra dimensie aan je reis geven.

Wat denk je bijvoorbeeld van een Vespatour langs het Iseomeer, een Fiat500 tour langs de beste wijnhuizen in de omgeving of een biologische lunch bij een agriturismo? Of van een ontmoeting met Italiaanse ondernemers uit jouw sector (al dan niet met een Italiaanse lunch), van een meeting tussen Romeinse opgravingen of van een ontspannende afsluiting in de thermen van San Pellegrino – een van de mooiste spa’s van Europa? Het kan allemaal – en meer, want de mogelijkheden in Bergamo en omgeving zijn eindeloos.

beleef-bergamo-stad-2san-pellegrino-spa

Ook leuk (ook voor een groep familie of vrienden) is een bezoek aan het Mille Miglia Museum, zeker als je dat kunt combineren met de finish van de Mille Miglia in Brescia. Ook in Monza heeft BeleefBergamo iets moois in petto voor autoliefhebbers: een bezoek aan het Formule 1-circuit met een rondleiding en/of een heuse proefrit!

Mille-Miglia-Roberto-Cerrutifoto: Roberto Cerruti

Meer weten? BeleefBergamo verzorgt complete (meerdaagse) tours en events, op maat gemaakt voor zowel kleine als grote groepen, voor families, vriendengroepen en bedrijven. Alle mogelijkheden zijn mooi in beeld gebracht in een online beeldbrochure die je gratis kunt aanvragen via info@beleefbergamo.nl.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.