Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

10 plekken voor een onvergetelijke bruiloft in Italië

Vandaag gaat de film Toscaanse bruiloft in première. We gaan zeker kijken, niet alleen omdat we benieuwd zijn naar de mooie shots van Toscane, maar vooral omdat we later dit jaar zelf een echte Italiaanse bruiloft vieren. Willemijn is vorig jaar in Rome ten huwelijk gevraagd en zal later dit jaar in een Italiaans huwelijksbootje stappen.

trouwen-Italie

We zijn druk bezig met de eerste voorbereidingen, waarbij aanstaande bruid Willemijn en haar verloofde samen met ceremoniemeesters Saskia en Ellen vooralsnog zoeken naar een locatie waar alles klopt. Gelukkig krijgen we talloze suggesties van Italianen (die Willemijn vooral willen overhalen toch in hun stad of dorp te komen trouwen) én van Nederlanders.

Zo kregen we van Inge van der Kraan van De Italiaanse Bruiloft een tiental mooie suggesties. Inge regelt al 14 jaar de meest sprookjesachtige huwelijken in Italië en door haar jarenlange ervaring heeft zij een enorm netwerk van relaties en locaties opgebouwd. Alles is hierdoor mogelijk, van basic tot luxe. Kijk – en droom – maar mee met deze – grotendeels Toscaanse – trouwlocaties:

trouwen-Italie-1

Deze geweldige tuin hoort bij een roze verweerde villa, tussen Pisa en Florence. Je kunt hier voor de wet trouwen met uitzicht over de glooiende heuvels én een waterspuitende fontein om het helemaal af te maken!

trouwen-Italie-2

Het stadje Siena kent iedereen misschien wel door de beroemde Palio die elk jaar twee keer gehouden wordt, op een van de prachtigste pleinen van Italië: het Piazza del Campo. Aan dit plein vind je ook het statige Palazzo Pubblico waar je elkaar in de eeuwenoude trouwzaal met prachtig plafond vol fresco’s eeuwige trouw kunt beloven.

trouwen-Italie-3

Als je voorkeur uitgaat naar een kleiner stadje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, kun je voor het middeleeuwse gehuchtje Certaldo Alto kiezen. Dit pittoreske dorpje bestaat slechts uit een paar straatjes en ligt boven op een heuvel tussen Florence en Siena.

trouwen-Italie-4

Bekender is San Gimignano. Het stadje dankt zijn faam aan de 14 hoge torens die hemelwaarts rijzen. Hoe hoger de toren, hoe rijker je was. Het is een van de best bewaarde Toscaanse stadjes en staat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

trouwen-Italie-5

Veel bruidsparen zien een huwelijk in een eeuwenoud kasteel helemaal zitten. Je waant je echt  een prins en prinses als je hier elkaar het jawoord geeft. Echt ideaal voor mensen die een stijlvolle bruiloft willen. Het kasteel ligt hoog op een heuvel met prachtig uitzicht over de met wijnranken begroeide heuvels.

trouwen-Italie-6

Natuurlijk mag trouwen in Florence niet ontbreken in dit lijstje. De trouwzaal is werkelijk prachtig. Rood, pluche, eeuwenoude schilderijen aan de wanden, ornamenten aan het plafond. Kortom een zeer chique setting.

trouwen-Italie-7

Cortona is een stadje dat sommigen misschien kennen door de ontroerende oorlogsfilm film La vita è bella van Roberto Benigni. Enkele scènes van de film zijn hier opgenomen. Het prachtige stadhuis met mooie bordestrap ligt aan een idyllisch pleintje.

trouwen-Italie-8

Volterra is een vestingstadje dat is gesticht door de Etrusken. Het ligt op een heuvel en heeft smalle straatjes die bijna allemaal op het centrale piazza uitkomen. Het Palazzo dei Priori is het stadhuis (een van de oudste van Toscane) waar je kunt trouwen in de trouwzaal met het mooiste plafond dat ik ooit heb gezien. Er is ook nog een mooi bewaard gebleven Romeins theater dat je kunt bezichtigen.

trouwen-Italie-9

Ten westen van Florence vind je San Miniato Alto. Er komen weinig toeristen, waardoor het dorpje heel authentiek is. Het stadhuis ligt aan een doorgaand straatje en lijkt vanaf de buitenkant niets bijzonders… totdat je de trouwzaal binnenstapt!

trouwen-Italie-10

De mooiste trouwlocatie in Umbrië is misschien wel Gubbio, een heel bijzonder stadje dat als het ware als een soort balkon over de Umbrische heuvels uitkijkt. Het stadhuis ligt aan een plein met een adembenemend uitzicht. Tip: door de hoogte is het raadzaam als gast niet al te hoge hakken aan te doen als je te voet richting de ceremonie gaat…

 ♥♥♥♥♥

Als je nu helemaal in de trouwstemming bent gekomen na het zien van al deze mooie foto’s en je net als Willemijn een mooi huwelijk in Italië wil meemaken, neem dan contact op met Inge van der Kraan van De Italiaanse Bruiloft of bel 06-29233375.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Wat een fantastische ideeen voor een bruilift in het buitenland. Ik moet meteen denken aan de film Toscaanse Bruiloft. Leuk artikel!
    Groetjes,
    Jasmine Seegers

  2. evenement blogger

    Fantastisch artikel, zeer informatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *